MedWatch

Positive effekter af resveratrol

Medwatch Anbefaler: Los Angeles Times skrev i november 2011 om kliniske forsøg med resveratrol foretaget i Holland. De overvægtige mænd blev sundere – men ikke tyndere.

Foto: Jan Dagø

Det første kliniske forsøg, der har undersøgt virkningerne af resveratrol – et stof der findes i stor stil i rødvin og druer – på mennesker viste, at et mindre dagligt indtag af et renset resveratrol tilskud sænkede blodtrykket og forbedrede den generelle sundhedstilstand hos en lille gruppe stærkt overvægtige mænd.

Undersøgelsen, som blev foretaget i Holland og blev udgivet i tidsskriftet Cell Metabolism i november 2011, fandt ud af, at mænd, som indtog 150 milligram resveratrol dagligt i 30 dage, snart virkede som om de enten var i gang med en meget effektiv slankekur eller et yderst intensivt træningsprogram. (den dosis er dog omtrent det samme som mængden af resveratrol i 100 glas rødvin, så lad bare proppen sidde i.)

Uden at ændre deres kostvaner eller aktivitetsniveau, blev mændenes forbrænding forbedret, tegn på inflammation blev færre, fedtophobringer i deres levere blev mindre, og niveauet af cirkulerende triglycerider faldt. Mens deres kroppe forbrændte den samme mængde energi i løbet af et døgn, blev kroppens forbrændingsniveau ved henholdsvis hvile og søvn mindre, og musklernes brug af brændstof blev mere effektivt – alt sammen tegn på, at forsøgspersonerne brugte og oplagrede kalorier mere som hårdt trænende atleter end som overvægtige sofakartofler.

Der var dog et enkelt misforhold i det overordnede billede, forskerne fik fra undersøgelsen af mænd, der indtog resveratrol: selvom de tydeligvis var sundere, så gik de ikke ned i vægt.

Læs hele historien fra Los Angeles Times her.

Læs også: Fluxome-direktør: Vi vil være blandt verdens stærkeste

Læs også: Dansk biotekfirma klar til at lancere rødvinspille i Europa 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier