MedWatch

Dansk biotekfirma klar til at lancere rødvinspille i Europa

Det danske biotekfirma Fluxome Sciences A/S lancerer nu i Europa et kosttilskud, hvis substans er kendt for at være den sundhedsgivende del af rødvin. Samtidig er firmaet ved at rejse 100 mio. kr.

Foto: Jesper Dudal / Stock.Xchng

Det danske biotekselskab Fluxome Sciences A/S er efter en EU-godkendelse af selskabets kosttilskuds-ingrediens, populært kaldet ”rødvinspillen”, parat til at erobre det globale marked.

Det oplyser Fluxomes fungerende adm. direktør, Jarne Elleholm, der er partner i Vækstfonden. Han blev indsat, da samarbejdet med den tidligere adm. direktør Steen Andersen sluttede i efteråret 2011. Selskabet leder dog efter en mere permanent løsning på topposten. Vækstfonden er en af investorerne i Fluxome.

”Vi har brugt fem-seks år på at udvikle, og nu har vi det første produkt godkendt som kosttilskud på markedet i både USA og Europa,” siger Jarne Elleholm.

”Rødvinspillens” faglige produktnavn er Fluxome® Resveratrol. Når det kaldes ”rødvinspillen”, hænger det sammen med, at antioxidanten resveratol er det stof i rødvin, som der er kendt for at være sundhedsmæssigt positivt, forklarer Elleholm.

Rødvinseffekten

”Resveratrol er det, som man har identificeret som rødvins-effekten. Man har jo talt om ”the French paradox”- altså hvorfor har franskmændene længere levetid og færre kræftsygdomme end resten af Europa? Det har man forsket i, og nogle har fundet frem til, at det skyldes en substans i rødvinen kaldet resveratrol,” siger han.

Resveratrol kan man få ud fra skind fra druer, men det er meget svært at udvinde og relativt dyrt. Det kan også fås fra andre planter og produceres syntestisk.

”Men vi har fundet en måde, hvorpå vi får gærceller til at producere det for os; vi har en cellefabrik, hvor vi putter det i store tanke, og så er der en fermenteringsproces, så det kommer ud rent og naturligt,” pointerer Elleholm.

Firmaets kunder er kosttilskudsfirmaer, der i sidste ende sender produktet på markedet.

Tyggegummi-kongen bag

Bag selskabet står fire investorer, en belgisk, en fransk og de to danske Væsktfonden og Vecata, der er den tidligere tyggegummi-familie Bagger-Sørensens investeringsselskab. Fluxome har i en årrække – som de fleste biotekselskaber – kørt med underskud.

I seneste offentliggjorte regnskab for 2010/2011, afsluttet ultimo marts sidste år, fik selskabet et underskud på godt 33 millioner kroner. Også i det næste regnskab, der afsluttes i denne måned, vil selskabet præsentere et minus.

”Der går nogle år endnu med minus, for vi skal jo også markedsføre produktet. Og vi skal op i volumen, før vi rigtig begynder at tjene penge. Men al biotek kræver tålmodighed,” siger direktøren. Break-even er ikke ”lige om hjørnet”.

Kapital-rejsning

Han oplyser, at selskabet, der har 24 medarbejdere - de fleste er forskningsrelaterede – er i færd med at rejse kapital.

”Vi er fire relativt stærke investorer, men vi leder efter flere, så vi kan accelerere. Vi har bevist, at vi kan bringe produkt på markedet, og vil gerne sætte mere tryk på speederen. I øjeblikket er vi ude og rejse 100 millioner kroner,” fortæller Jarne Elleholm og tilføjer, at det forventeligt falder på plads i løbet af andet eller tredje kvartal.

Firmaets næste store satsning, rettet mod endnu større markeder, er produktion af omega 3 og omega 6 fedtsyrer baseret på samme fremstillingsteknologi.

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt. 

 

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier