MedWatch

Universitet sagsøger biotekselskab for patentbrud

Det anerkendte, amerikanske universitet Columbia anklager biotekselskabet Illumina for at have forbrudt sig mod en række af universitetets patenter.

Illumina kortlagde i 2008, som den første virksomhed, hele DNA-genomet af et menneske. Nu mener Columbia University, at virksomheden i dens kommercielle aktiviteter uretmæssigt har brugt patenteret forskning fra universitetet.

Ifølge Bloomberg drejer det sig om fem patenter, der omhandler gensekventering anvendt i medicinsk forskning. Institutionen lagde mandag aften sag an mod biotekselskabet.

Patenterne, som er blevet udstedt siden 2009, "er væsentlige for den løbende genomforskning og opdagelse, især i de nye felter inden for skræddersyet medicin, som ønsker at benytte en patients egen genomiske DNA-sekvens oplysninger som grundlag for individuel sundhedspleje," har universitetet udtalt.

Rimelige royalties

Columbia har bedt retten om at tilkende erstatning baseret på rimelige royalties og om en ordre til at stoppe overtrædelsen. Illumina afviser alle anklager.

Selskabet er i øvrigt i øjeblikket mål for en 5,7 mia. dollar fjendtlig overtagelsesforsøg af schweiziske Roche.

Roche-topchef om Illumina, gensekventering og gældskrise 

Nyt bud på Illumina kan være på vej

Roche byder på Illumina 

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier