MedWatch

Nyt bud på Illumina kan være på vej

Ifølge analytikere kan der være nye bud på vej på Illumina, efter medicinalgiganten Roche onsdag bød 5,7 mia. dollar i en fjendtligt overtagelsesforsøg.

Foto: Roche/PR

Kort efter den schweiziske medicinalvirksomhed Roche bød 5,7 mia. dollar for selskabet Illumina, steg Illuminas aktier kraftigt.

Det kan være tegn på, at et nyt og større bud på selskabet, der blandt andet producerer udstyr til analyse af menneskelig arvemasse, er på vej. Det siger analytikere til avisen Wall Street Journal.

Roches bud lød på 44,50 dollar per aktie, men efter buddet blev offentliggjort, steg Illuminas aktie til 54 dollar, er en indikation på, at buddet er alt for lavt, og at et højere bud er på vej enten fra Roche eller andre selskaber.

"Jeg tror, at tilbuddet er nødt til at gå højere. Aktien blev handlet til 75 dollar i juli. Vi er kommet op på en indre værdi på 70 dollar baseret på et diskonteret cash flow, og jeg tror, at prisen skal være i 60'erne eller deromkring, måske højt 50'erne, for at blive accepterer," siger Amanda Murphy fra investeringsbanken William Blair.

Diskonteret Cash Flow er en model, der anvendes til at værdifastsætte en virksomhed

Måske andre interesserede

Andre analytikere mener da også, at buddet fra Roche kan være en del af en to-buds-strategi, hvor selskabet senere kommer med et højere bud senere.

Roche er dog ikke det eneste selskab, der kunne tænkes at byde på Illumina, skriver Wall Street Journal. Også GE Siemens og andre medicinalvirksomheder kunne være interesseret

Roches bud på Illumina var et såkaldt forsøg på en fjendtlig overtagelse, og skete ifølge Roche, fordi selskabet gentagne gange havde forsøgt at få Illuminas direktion til at forhandle om en overtagelse, men er blevet afvist.

Læs hele artiklen her.

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier