MedWatch

Roche byder på Illumina

Den schweiziske medicinalgigant Roche, der producerer kræftlægemidler, har budt 5,7 mia. dollars for aktierne i Illumina.

Foto: Roche/PR

Roche har budt 5,7 mia. dollars i en såkaldt fjendtlig overtagelse af selskabet Illumina, der blandt andet producerer udstyr til analyse af menneskelig arvemasse.

Det skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Forsøget på fjendtlig overtagelse sker ifølge Roche, fordi selskabet flere gange har forsøgt at få Illuminas direktion til forhandlingsbordet, men uden held.

"Roches kontante købstilbud på 44,50 dollar per aktie repræsenterer fuldt og fair værdien af Illumina, og vi forventer, at Illumina aktionærer vil bruge muligheden til at sælge deres aktier betydeligt over markedspris. Vi vil helst lave et opkøb, som bliver forhandlet med Illumina, og vi er stadig villige til at indgå i en konstruktiv dialog med Illumina for i fællesskab at udvikle en optimal strategi, som kan maksimere værdien af vores fælles forretning," siger Severin Schwan, administrerende direktør for Roche Group.

 

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier