MedWatch

Tilskudsregler for knogleskørhed strammes

Lægemiddelstyrelsen ændrer tilskudsreglerne for osteoporosemidler, så en række præparater fremover kun kan få enkelttilskud.

Fra  5. marts 2012 ændres reglerne for medicintilskud til behandling af osteoporose. Ifølge Dagens Pharma vil der fremover være generelt klausuleret tilskud til lægemidler, der indeholder alendronat, mens tilskudsreglerne for de øvrige osteoporosemidler strammes.

Tilskuddet er klausuleret til patienter med lavenergifraktur i hofte, hvilket vil sige knoglebrud, som er forårsaget af dagligdagsaktiviteter.

I en ny vurdering skriver Medicintilskudsnævnet således, at patienter med lavenergifraktur i hoften er "en let identificerbar patientgruppe, der ikke kræver særlig undersøgelse og diagnosticering", og anbefaler på den baggrund, at lægemidler med indhold af alendronat får generelt klausuleret tilskud til denne patientgruppe.

Fremover vil der kun bevilges enkelttilskud til de øvrige lægemidler, der anvendes til behandling af osteoporose, hvis alendronat ikke kan anvendes. Denne ændring er begrundet med, at alendronat er klart billigere end de øvrige lægemidler.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier