MedWatch

Studie kaster nyt lys over knogleskørhed

Nyt, svensk studie viser, at motion i starten af tyverne har en effekt på knogleskørhed.

Som barn fik man fra tid til anden at vide, at "det skal bare løbes væk", når man slog sig. Det råd viser sig i svenske studier at være ganske godt, hvis man vil minimere risikoen for at udvikle osteoporose - knogleskørhed.

Tidligere studier har vist, at motion før og under puberteten har styrket knoglemassen og effektivt minimeret chancerne for brud senere hen i livet.

Et studie foretaget ved Göteborgs Universitet viser ifølge Medica.de nu, at motion i alderen 19 til 24 år også har stor betydning for knoglemassen.

Stigende forbrug i Danmark

833 svenske mænd deltog i studiet, som viste, at de, der øgede deres fysiske aktivitet i alderen 19 til 24, også øgede deres knoglemasse i hofter, lænderyghvirvler, arme og underben - mens de, der sænkede deres fysiske aktivitet i denne periode, havde betydeligt mere skrøbelige knogler.

En rapport foretaget for Lægemiddelstyrelsen viser, at antallet af personer i behandling med lægemidler mod osteoporose er steget støt fra 2000-2010.

Lægemidler mod osteoporose bruges hovedsageligt af personer over 50 år, og 87 procent af brugerne er kvinder. Andelen af kvinder over 50 år i behandling er steget fra godt 2,5 procent i år 2000 til knap 7,5 procent i 2010. I 2010 var knap 1,5 procent af mænd over 50 år i behandling.

Forbruget af lægemidler mod osteoporose ligger højt i Danmark i forhold til niveauet i de øvrige nordiske lande.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier