MedWatch

Antallet af brystoperationer fordoblet på to år

Antallet af brystforstørrende operationer på de danske privathospitaler er steget kraftigt fra 2008 til 2010, og udviklingen ser ud til at fortsætte.

Det er blevet helt normalt og socialt accepteret at få sine bryster opereret større, og det kan de danske privathospitaler, der udfører operationerne, mærke i ordrebogen.

En opgørelse, som Berlingske har lavet over antallet af brystforstørrende operationer i Danmark, viser, at antallet af operationer er fordoblet fra 2008 til 2010, som de seneste tal er fra. Således fik 1349 kvinder indopereret implantater i brysterne i 2010 mod kun 640 kvinder i 2008.

Berlingskes tal stammer fra privathospitalernes egne indberetninger til Sundhedsstyrelsen, og derfor er tallene forbundet med en hvis usikkerhed.

Tendensen fortsætter.

I en rundspørge som avisen har lavet med 23 privathospitaler svare mere end halvdelen, at de oplever stigende efterspørgsel. Det er ikke kun antallet af operationer, der stiger, også størrelsen på de indopererede implantater bliver større, fortæller hospitalerne.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier