MedWatch

Amerikanere rationerer insulin på grund af prisen

I en ny undersøgelse svarer én ud af fire amerikanere, at de har prøvet at begrænse deres insulinforbrug på grund af prisen.

Foto: /Ritzau Scanpix/Asger Ladefoged

Forskere fra Yale University konkluderer i et nyligt publiceret studie, at rationering af insulin er udbredt fænomen blandt amerikanske type 1-diabetikere.

Det sker på grund af behandlingens pris, skriver Berlingske Business.

»Jeg havde en formodning om, at mange patienter med diabetes, som får ordineret insulin, kæmper med at få råd til det. Jeg var dog overrasket over, at en ud af fire patienter faktisk rationerede deres insulin. Det er et langt højere antal, end jeg havde ventet,« siger Kasia Lipska, der er endokrinolog og en af forskerne bag undersøgelsen, til Berlingske Business.

Undersøgelsen er foretaget blandt 199 patienter, men Kasia Lipska understreger dog, at det område, hvor data til studiet er blevet indsamlet, har en sociodemografi, der afspejler den, USA har som helhed, skriver avisen.

For nylig konkluderede en rapport fra nonprofit-organisationen Health Care Cost Institute (HCCI), at omkostningerne til insulin i USA i 2016 var blevet dobbelt så høje som i 2012.

For en amerikaner med type 1-diabetes lå det samlede omkostninger til insulinbehandling for patienten selv og dennes sundhedsplan i 2016 på 5705 dollars (37.500 kr.).

21.000 har delt Bernie Sanders' lussing til Novo: "Grådigheden slår amerikanere ihjel"

Rapport: Insulinomkostninger i USA blev fordoblet på fire år  Novo Nordisk og Sanofi hæver insulinpriserne i USA trods politisk pres

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier