MedWatch

Medicon Valley – dansk-svensk succes

Som i naturen forsvinder de store dyr fra et område, hvis vækstbetingelserne ikke er optimale. Lundbeck, Novo Nordisk og Leo-Pharma skal nok klare sig på det fremtidige globale marked, men for Danmark er udfordringen at sikre, at vigtige funktioner i disse selskaber fortsat udføres her til gavn for beskæftigelsen og samfundsøkonomien.

Foto: Ditte Lysgaard Holm / Jyllands-Posten

I Medicon Valley – Sjælland og Skåne - ligger 95 pct. af den danske sundhedsindustri (life science) og ca. 15 pct. af den svenske. Der findes en række store og små virksomheder, som i dag udvikler og producerer landets suverænt vigtigste eksportvarer: lægemidler og medikoteknik. Hertil kommer, at vi i regionen har flere forsknings- og uddannelsesenheder, som allerede kan måle sig med de bedste i verden.

På den svenske side af Medicon Valley investeres der netop nu milliarder af kroner i ny forskningsinfrastruktur i Skåne med store anlæg som European Spallation Source (ESS) og MAXLabIV. På den danske side er der på Københavns Universitet og DTU store danske fondsinvesteringer fra bl.a. Novo Nordisk Fonden. Kombinationen af de danske og svenske styrkepositioner gør Medicon Valley til et fremtidigt ”kinderæg” for højteknologisk vækst.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier