MedWatch

Medicon Valley – dansk-svensk succes

Som i naturen forsvinder de store dyr fra et område, hvis vækstbetingelserne ikke er optimale. Lundbeck, Novo Nordisk og Leo-Pharma skal nok klare sig på det fremtidige globale marked, men for Danmark er udfordringen at sikre, at vigtige funktioner i disse selskaber fortsat udføres her til gavn for beskæftigelsen og samfundsøkonomien.

Foto: Ditte Lysgaard Holm / Jyllands-Posten

I Medicon Valley – Sjælland og Skåne - ligger 95 pct. af den danske sundhedsindustri (life science) og ca. 15 pct. af den svenske. Der findes en række store og små virksomheder, som i dag udvikler og producerer landets suverænt vigtigste eksportvarer: lægemidler og medikoteknik. Hertil kommer, at vi i regionen har flere forsknings- og uddannelsesenheder, som allerede kan måle sig med de bedste i verden.

På den svenske side af Medicon Valley investeres der netop nu milliarder af kroner i ny forskningsinfrastruktur i Skåne med store anlæg som European Spallation Source (ESS) og MAXLabIV. På den danske side er der på Københavns Universitet og DTU store danske fondsinvesteringer fra bl.a. Novo Nordisk Fonden. Kombinationen af de danske og svenske styrkepositioner gør Medicon Valley til et fremtidigt ”kinderæg” for højteknologisk vækst.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

CHMP vil fjerne 100 kopi-midler fra det europæiske marked

Efter svindel med kliniske forsøg hos den indiske CRO Synchron Research Service anbefaler lægemiddelkomiteen CHMP under det europæiske lægemiddelagentur at suspendere markedsføringstilladelser til omkring 100 generiske lægemidler på det europæiske marked.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier