MedWatch

Muligt dansk sololøb i Medicon Valley

Socialdemokraterne lægger op til en genovervejelse af det dansk-svenske forskningssamarbejde.

Foto: Colourbox

Medicon Valley skal styrkes. Det skal ske med udgangspunkt i Vækstteamets anbefalinger. Men det sker ikke nødvendigvis i samarbejde med svenskerne.

Socialdemokraternes erhvervsordfører, Benny Engelbrecht, lægger op til et muligt dansk sololøb i regionen.

"Jeg går ind for partnerskaber på tværs, men det er bydende nødvendigt, at de virker. Vi må overveje, om det er samarbejdet med Sverige, der giver de bedste effekter," siger han til Berlingske.

Skyde sig i begge fødder

Stig Jørgensen, direktør for interesseorganisationen Medicon Valley Alliance, advarer dog kraftigt mod at udelukke svenskerne.

"At lægge sig ud med svenskerne vil være som at skyde sig i begge fødder samtidig. Det er et helt forkert signal at sende på et tidspunkt, hvor der bliver investeret milliarder i ny infrastruktur i Skåne. De to centre vil tiltrække tusindvis af forskere, og man vil kunne gøre ting, man ikke tidligere har kunnet. Det vil også smitte af på Danmark," siger han med henvisning til de superavancerede laboratoriefaciliteter inden for materiale- og nanoforskning, kaldet MaxLab4, som ventes at stå klar næste år, og verdens mest avancerede mikroskop, European Spallation Source, ESS, som efter planen skal tages i brug i 2018-19.

 Rapport: Danske biotekdrømme smuldrer

 Medicon Valley fletter flere fingre med Japan Medicon

 Valley-dir: Vi mangler talentstrategi 

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier