Rapport: Danske biotekdrømme smuldrer

Drømmen om Medicon Valley som et life science-kraftcenter i Øresundsregionen er i alvorlige problemer, konkluderer konsulent-rapport, der også kommer med forslag til løsninger.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Konsulenthuset Boston Consulting Group lægger ikke fingre imellem:

"Risikoen for at Medicon Valley falder bag af dansen i det stærkt konkurrenceprægede life science marked kræver øjeblikkelig opmærksomhed," indleder koncernen i en rapport om de fremtidige muligheder i Øresundsregionen, skriver Berlingske Business.

Rapporten er bestilt af interesseorganisationen Medicon Valley Alliance, og den peger på en række problemer. De store selskaber lukker produktionssites, produktivitetsvæksten er marginal, og antallet af nye startups er begrænset.

En sovepude

Det er de store virksomheder, blandt andet Novo Nordisk, der trækker væksten.

"Vi vil gerne skabe en bevidsthed hos politikerne om, at det er en sovepude at tænke, at når det går godt for Novo Nordisk og de andre medicinalselskaber, så går det også godt for Danmark. Det gør det måske på kort sigt, men hvis vi ikke sikrer de rigtige rammebetingelser for at skabe et dynamisk miljø med en underskov af små og mellemstore virksomheder i life science-branchen, så vil de store virksomheder langsomt flytte deres aktiviteter til andre dele af verden," siger Stig Jørgensen, direktør for Medicon Valley Alliance, til Berlingske Business.

Både Lundbeck og Novo Nordisk, der begge er betalende medlemmer af Medicon Valley, fortæller, at klyngens betydning ikke længere er så stor, som den har været.

Boston Consulting Groups rapport konkluderer som løsning, at ni forretningsmæssige pejlemærker skal vise vej for virksomhederne i den nordiske klynge Medicon Valley. Rapporten foreslår blandt andet de fire områder "bio-based production of chemicals", "reproductive biology and technology", "Systems biology" og "functional food".

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også