MedWatch

Demant-optakt: Nyt produkt og forventninger under luppen

Snakken om nye lanceringer er ifølge analytiker på det seneste forstummet en smule, hvilket kan indikere, at lanceringen af et nyt produkt er rykket tættere på. Det kan være en joker i det nært forestående William Demant-årsregnskab.

Der vil være fokus på forventningerne til indeværende år, når William Demant Holding afleverer regnskab for andet halvår - og dermed også hele året - 2015 tirsdag morgen.

Derudover kan høreapparatproducenten, der dog også gør sig i både detail, diagnostiske instrumenter, benforankrede høreløsninger og cochlear-implantater, have en ekstra joker i ærmet i forbindelse med regnskabspræsentationen, vurderer flere iagttagere.

I løbet af sidste år annoncerede verdens største høreapparatproducenter på stribe, at de alle er på vej med forskellige nye trådløse løsninger i form af produkter baseret på 2,4 GHz-platformen.

Længe pegede meget på, at der formentlig ville blive tale om lanceringer i forbindelse med efterårets konference hos Europäische Union der Hörgeräteakustiker (EUHA), der afholdes i Hannover i oktober. Men det kan godt blive allerede i årsregnskabet for 2015, at produktet fra William Demant Holding, der er baseret på en dobbelt-chip, bliver præsenteret.

"Jeg tror stadig, at der kommer en form for dual chip-produkt her i foråret. Den kommer sikkert i en lille lancering først - måske på et enkelt marked i en enkelt formfaktor, og så kommer der en større lancering til efteråret," siger Morten Larsen, der er analytiker hos ABG Sundal Collier, til Ritzau Finans.

Han hæfter sig ved, at samtlige af de største producenter sidste år brugte meget tid på at tale om de kommende lanceringer, men at den snak på det seneste er forstummet en smule, hvilket kan indikere, at lanceringen er rykket tættere på.

"Der er ikke meget støj omkring de kommende lanceringer i markedet lige nu. William Demant vil måske vise det nye produkt frem ved Audiology Now-messen i USA i april og allerede fortælle lidt om det i årsregnskabet," siger Morten Larsen.

Forventninger om pæn EBIT-vækst

Selve regnskabet fra William Demant Holding ventes at vise en stærk udvikling i andet halvår, der sender driftsresultatet (EBIT) solidt op i det spænd på 1,8-2,0 mia. kr., som selskabet opjusterede til i forbindelse med sit regnskab for første halvår.

I første halvår sidste år blev driftsresultatet 880 mio. kr., og dermed skal andet halvår umiddelbart have været stærkere end første for at leve op til forventningerne - noget William Demant selv dog også flere gange har givet udtryk for forventning om.

Estimater indsamlet af Ritzau Estimates inden regnskabet peger på en analytikerforventning om et driftsresultat (EBIT) på 1863 mio. kr. i 2015. Det kræver dermed et resultat på 983 mio. kr. i andet halvår.

Og der er også umiddelbart en stor vækst i driftsresultatet i vente i 2016, hvor analytikernes forventninger ifølge medianestimatet fra Ritzau Finans lyder på 2120 mio. kr. Konsensusestimaterne fra William Demant selv peger på et resultat på 2175 mio. kr., men hos Morten Larsen er forventningerne endnu højere endnu.

"Forventningerne til 2016 er i fokus. Forudsætningerne ser meget fornuftige ud. Min forventning er et EBIT på 2220 mio. kr., og det vil inkludere en vis form for marginudvidelse, hvis det skal nås. William Demant plejer at give et rimelig bredt spænd i forventningerne, men hvis der kommer noget i den størrelsesorden, er jeg en glad mand," siger Morten Larsen til Ritzau Finans.

Han peger på, at en så stor fremgang i driftsresultatet vil være en relativt stor præstation, når man tager i betragtning, at William Demant sidste år afsluttede opkøbet af den franske høreapparatforhandler Audika - en forretningsdel, der normalt giver noget lavere marginer end det traditionelle engrossalg af høreapparater.

"Det er spændende, om William Demant kan nå det, når det har købt Audika, som får helårseffekt i 2016 og har lavere marginer, fordi det er retail," siger Morten Larsen.

For nylig har der været rygter om, at det hollandske investeringsselskab HAL er i færd med at forsøge at sælge forhandleren Audionova, der er noget større end Audika.

En sådan mulighed vil William Demant Holding sandsynligvis ikke lade gå sin næse forbi uden kamp, hvis forretningen rent faktisk er til salg, vurderer Morten Larsen. Og det kan også spille ind på forventningerne.

"Audionova-sagen er lidt en joker i regnskabet. Spørgsmålet er, om det kan spille ind på den måde, som William Demant skruer sine forventninger sammen," siger ABG Sundal Collier-analytikeren.

Bank ser for mange risici i WDH-aktien

WDH-optakt: Bedre europæisk salg driver vækst

Analytiker: Bedst hvis Audionova går til Amplifon

Forsiden lige nu

Saniona starter studie med diabetestablet

Kombinationsbehandlingen tesomet fra det danske biotekselskab Saniona er blevet formuleret i én samlet tablet, hvilket skal gøre den mulige diabetesbehandling mere bekvem for patienterne, og man har nu startet et fase 1-studie med kandidaten i den nye formulering.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier