MedWatch

Analytiker: Bedst hvis Audionova går til Amplifon

Den seneste uges tid har været spekulationer i markedet om, at det hollandske investeringsselskab HAL Trust vil sælge høreapparatkæden Audionova.

hørelse, øre, høre, døv
Foto: Colourbox

Hos Jyske Bank ser man mange potentielle købere af Audionova. Blandt dem, der kunne finde et opkøb interessant, er ifølge banken Amplifon, Sivantos, Sonova og ikke mindst danske William Demant.

Bankens analytikere er kommet frem til, at det bedst mulige scenarie for GN Resound ville være, at den italienske høreapparatforhandler Amplifon ender med opkøbe Audionova. Næstbedste opkøber ville være Sivantos.

"Det kunne måske vise sig at være lettere positivt, hvis man antager, at Amplifon køber Audionova. Amplifon har været ganske aktiv på fusions- og opkøbsfronten med en tilførsel på omkring 100 nye salgssteder i første halvdel af 2015. Men ifølge ledelsen har Amplifon stadig penge til rådighed til at understøtte fusions- og opkøbsstrategien, og Amplifon leder efter større mål," skriver Jyske Bank i et notat.

Banken vurderer, at opkøbet vil give god strategisk mening for Amplifon, fordi det kan øge selskabets omfang i mange europæiske lande.

"Vi finder et potentielt salg af Audionova til Amplifon positivt for GN Resound, da Resound er en af hovedleverandørerne til Amplifon med en forventet andel af kagen på 30-40 pct. - næststørst efter Sivantos. Desuden kan et salg af Audionova til enten Amplifon eller Sivantos mindske bekymringerne om, hvorvidt Sivantos vil købe Amplifon, hvilket har været fremhævet som en stor risiko for GN Resound," analyserer Jyske Bank.

Banken forventer dog ikke, at et salg af Audionova vil få en større effekt på GN Resounds resultater, idet der er en begrænset omsætning fra Audionova. Samtidig er det danske høreapparatselskabs andel af salget ret begrænset, efter at GN Resound mistede en stor kontrakt med Audionova i 2013.

Kontrakten gik formodentlig til William Demant, som nu er leverandør af Audionovas premium-mærke, Selectic, og flagskibet NovoSense, skriver Jyske Banks.

Stort opkøb under opsejling i høreapparatsektoren

Høreapparat-giganter rykker kampen ud i butikkerne

Widex følger rivaler med opkøb af klinikker

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier