MedWatch

Bank ser for mange risici i WDH-aktien

Der er ifølge Alm. Brand Markets udsigt til et stærkt William Demant-regnskab, men banken er alligevel forbeholden overfor selskabet af en række årsager.

Foto: William Demant Holding/ PR

Selv om der er udsigt til et stærkt årsregnskab fra William Demant Holding (WDH) på tirsdag, synes Alm. Brand Markets alligevel, at der er for mange risikomomenter i aktien.

Derfor sænker banken sin anbefaling til "sælg" fra tidligere "neutral". Kursmålet justeres dog op med en tier til 570 kr., skriver analytiker Michael Friis Jørgensen i en kommentar.

"Vi ser stor risiko for, at WDH på kort sigt bliver trukket ind i endnu et tvunget opkøb i detailleddet. Dette kan helt fjerne aktietilbagekøbet, som i en illikvid aktie som WDH er en stærk støtte," ræsonnerer Michael Friis Jørgensen.

Overordnet venter Alm. Brand ellers pæne resultater i WDH's årsregnskab, hvor "risikoen på resultatsiden synes meget lille", ligesom at banken tror, at høreapparatselskabet "utvivlsomt" vil komme med en lovende prognose for 2016.

"Vi ser god indtjeningsvækst næste år trukket af lavrisiko elementer: 1) valuta (forsinket effekt), 2) god markedsvækst (som ifølge store kunder ligger markant over hvad producenterne indikerer markedsvæksten er), 3) omkostningsprogrammer samt mindre restruktureringsomkostninger og 4) helårseffekt af Audika-opkøbet," skriver Michael Friis Jørgensen.

I den modsatte retning trækker dog, at WDH kan blive tvunget til at købe detailforretningen af Audionova for 500-600 mio. euro og dermed sætte en stopper for det aktietilbagekøb, investorerne luner sig ved.

"Situationen omkring opkøb er, at uanset udfaldet står man (aktionærerne, red.) tilbage som taber (mistet omsætning hvis konkurrent køber den),"skriver Michael Friis Jørgensen.

Alm. Brand havde sin neutrale anbefaling af WDH-aktien i næsten præcis ét år. I den periode er aktien dog gået knap 20 pct. frem, og den handler fredag i 593 kr. efter en stigning på 2,2 pct. fra torsdag.

WDH-optakt: Bedre europæisk salg driver vækst

Finanshus: William Demant-satsning kommer til at skuffe

Skulderklap fra Deutsche Bank til William Demant

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier