MedWatch

Ugebrev: Tommelfingeren vendt op for William Demant

Nedjusteringen i høreapperatsproducenten Sonovas regnskab, burde ikke få nogen effekt på aktiekurserne hos William Demant og konkurrenten GN. Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

Foto: William Demant Holding/ PR

Den schweiziske høreapparatproducent Sonovas regnskab, der indeholdt en nedjustering, bør ikke smitte af på de to danske konkurrenters GN og WDH's aktiekurs.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

"Forklaringen herpå er primært, at Sonovas tredje kvartalsregnskab ikke udtrykker tvivl om markedet for høreapparater i almindelighed, skriver ugebrevet, der fremhæver, at der i stedet tales om solid vækst," fremhæver ugebrevet og tilføjer:

"Det bekræftes i periodemeddelelsen fra WDH, som taler om en fortsættelse af årets gradvist forbedrede vækstmomentum i detailforretningen."

Derfor vurderer ugebrevet, at der ikke er tale om et strukturelt problem for Sonovas - og dermed også WDH’s - forretningsområde, men et helt konkret problem for Sonova.

Problemet ligger ifølge ugebrevet i den del af høreapparatforretningen, som hedder Cochlear Implants, der er en type høreapparater som indopereres hos døve eller meget svagthørende.

Markedet for dette produkt har været svagt i første halvdel af 2015.

"Sonova oplyser, at Cochlear Implants området vendte tilbage til den forventede vækst i slutningen af regnskabsperioden, men ikke i tilstrækkelig grad til at man kan opfylde de udmeldte forventninger til hele året," skriver ugebrevet, der finder det interessant i relation til WDH af to grunde:

"For det første er WDH i gang med at etablere Cochlear Implants som en del af WDH-koncernen."

"For det andet medførte de vanskelige forhold for dette forretningsområde ikke nogen nedjustering hos WDH."

Efter købet i 2013 af den franske producent af Cochlear Implants Neurelec for 428 mio. kr. er WDH nu i gang med Oticon Medicals første Cochlear Implantatsystem.

"Det vil blive lanceret kommercielt i fjerde kvartal 2015, og vil dermed være en konkurrent til Sonova. Det kan lægge pres på Sonovas Cochlear Implant-division, og gøre en tilbagevenden til selskabets forventede væksttal vanskeligere," skriver ugebrevet og supplerer med, at da WDH's Cochlear Implantatsystem bliver lanceret senere end planlagt, og det udskyder hovedparten af omsætnings- og indtjeningseffekten til næste regnskabsår.

"Men på trods af denne udskydelse fastholder WDH de udmeldte forventninger for både omsætning og indtjening i 2015. Det kan man betragte som en skjult opjustering," fastslår ugebrevet, der også vurderer at nøgletallene på WDH og Sonova favoriserer Sonova, der ligger højere.

"De nyeste meldinger fra begge selskaber stiller spørgsmålstegn ved, om denne favorisering af Sonova holder," konstaterer ugebrevet, der også mener, at udlandet har vendt tommelfingeren opad for WDH.

"Hvis vi ser på handelsmønstret i WDH den seneste uge har den internationale mæglergruppe Anonymous være suverænt største indkøber i WDH med 45 pct. af nettokøbet, og det indikerer, at mens Sonova mandag blev straffet for sit tredje kvartalsregnskab, så har de store investorer vendt tommelfingeren opad for meldingerne fra WDH," konkluderer ugebrevet, der mener: Det lover godt for WDH’s aktiekurs resten af året

WDH lukkede fredag i 652,50 kr.

Mere fra MedWatch

ALK skifter topchef i Nordamerika

ALK’s amerikanske topchef, Jorge Alderete, har sagt sin stilling op efter næsten 23 år i selskabet. Som afløser har allergikoncernen udpeget en mand fra egne rækker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier