Analytiker: WDH er blevet en stærkere konkurrent

Sonovas nedjustering kommer næppe til at få betydning for den danske konkurrent William Demant, vurderer analytiker Morten Imsgard fra Sydbank, der derimod ser, at William Demant er blevet en stærkere konkurrent på implantatmarkedet for Sonova.
Foto: Advanced Bionics
Foto: Advanced Bionics
AF RITZAU FINANS

Det vil næppe påvirke aktien i det danske selskab William Demant, at konkurrenten Sonova mandag har nedjusteret forventningerne til årets salg og indtjening som følge af svage markeder for såkaldte cochlear-implantater.

Det vurderer Morten Imsgard, senioranalytiker i Sydbank, efter at det schweiziske selskab i forbindelse med sit regnskab for første halvår af regnskabsåret 2015/2016 har set sig nødsaget til at nedjustere.

"Det er ikke en nyhed, at markederne er svage. Det er mest Sonova-specifikt, og det bør ikke få nogen effekt for de danske selskaber. Det er måske nærmere et skulderklap til William Demant, der har formået at gå frem i de her svære markeder," siger han til Ritzau Finans.

Sonova skriver i sit regnskab, at salget af cochlear-implantater, der er en slags avanceret høreapparat bestående af blandt andet en indopereret enhed omkring øret, har vist bedring i den sidste del af første halvår efter en sløv start på året.

Fremgangen har dog ikke været nok til, at selskabet kan holde ved de oprindelige forventninger.

"Jeg tror, at noget af problematikken for Sonova ligger i, at William Demant er blevet en stærkere konkurrent på det her marked."

"Tidligere har det været australske Cochlear, der har haft markedsdominans, mens Sonova har ligget foran William Demant inden for cochlear, men nu har William Demant gearet op," siger han.

Bør ikke give nervøse trækninger

Schweiziske Sonova regner nu med en salgsvækst på 6-8 pct. i lokal valuta for hele regnskabsåret 2015/2016 og en vækst i driftsoverskuddet, EBITA, på 3-7 pct. i lokal valuta. Tidligere regnede selskabet med en vækst i salget på 7-9 pct. og en vækst i driftsoverskuddet på 9-13 pct.

Morten Imsgard vurderer ikke, at den svage markedsvækst i år inden for cochlear-markedet bør give investorerne nervøse trækninger på længere sigt.

"De tre operatører, der er i det her marked, har alle meldt om en svag udvikling på markedet i år i forhold til de seneste år, men samtidig er de også optimistiske om, at der er udsigt til bedring i slutningen af året og næste år, hvor der kommer en række nye produktlanceringer," siger Morten Imsgard.

Han peger på, at der kan være kirurger, som i øjeblikket venter på de nye produkter. Danske William Demant står blandt andet foran en lancering af implantatet Neuro One, der i første omgang skal lanceres på en række europæiske markeder.

"Der er nogle dynamikker i den branche, som gør, at væksten godt kan bremse op i perioder," siger Morten Imsgard.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også