MedWatch

Medicoselskab ramt af hacking og insiderhandel

Den amerikanske medicokoncern Edwards Lifescience er blandt en række selskaber blevet udsat for et omfattende hackerangreb, der ifølge anklagerne over en femårig periode har givet bagmændene en trecifret millionfortjeneste.

Foto: Colourbox

To ukrainske medlemmer af den berygtede hacker-ring The Dubovoy Group og andre udenlandske traders, herunder nogle hedgefonde, står ifølge FierceMedicalDevices anklaget for en ganske opsigtsvækkende forbrydelse.

Det amerikanske børstilsyn SEC har nemlig sigtet de i alt 32 personer for at have hacket sig ind på en række nyhedstjenester og derigennem have tiltusket sig adgang til kursfølsomme oplysninger i et kort tidsvindue, før resten af markedet fik afgang til dem.

Derigennem har de angiveligt blandt andet tjent 3,6 mio. dollars på at shorte aktier i den amerikanske medicokoncern Edwards Lifescience. Over en femårig periode skulle de i alt have tjent mere end 100 mio. dollars på denne måde.

Helt konkret kom Edwards den 23. april 2013 ud med en meddelelse om, at selskabet sænkede forventningerne til det næste kvartal, hvilket fik aktiekursen til at styrtdykke fra 82 dollars til 64 dollars per aktie, da det blev frigivet til offentligheden på kl. 16.01.

Ifølge SEC begyndte de anklagede allerede, at handle på disse oplysninger kl. 12.33, omkring 50 minutter efter at de blev uploadet af "Newswire service 1", som der står i anklageskriftet. I den tid shortede de sigtede gentagne gange aktien, inklusive én enkeltstående handel, der indbragte dem 2 mio. dollars.

 Børsmyndigheder jagter biotek-hackere 

 Edwards i milliardopkøb

 Medtronic bekræfter hacking

 Avis: Medico-giganter udsat for hacker-angreb 

 Edwards får godkendt nyt hjerteklapudstyr

 Edwards er klar til kamp mod Medtronic

 Medico-selskaber jagter ny hjerteklap-kur 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier