MedWatch

Edwards er klar til kamp mod Medtronic

Den amerikanske medicokoncern Edwards Lifesciences har fået godkendt en ny version af sit vigtige hjerteklap-udstyr og er nu klar til at tage kampen op med rivalen Medtronic på dette marked.

De amerikanske sundhedsmyndigheder FDA har godkendt en ny generation af medicinsk udstyr til udskiftning af en hjerteklap fra den amerikanske koncern Edwards Lifesciences. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Det såkaldte transcatheter aortic valve replacement (TAVR) system Sapien XT er blevet godkendt til udskiftning af hjerteklappen i højrisikopatienter, samt de patienter, som er for skrøbelige til at få foretaget et kirurgisk instrument.

Det har traditionelt set været nødvendigt med et kirurgisk indgreb, når en hjerteklap skulle udskiftes, men med de såkaldte TAVR-systemer kan man foretage et langt mindre invasivt, da den nye hjetreklap indsættes vha. et kateter.

Sapien XT er en opdatering af forgængeren Sapien, der var det første udstyr af sin slags på markedet. Men den opdaterede version, som blev godkendt i Europa allerede i 2010, er mindre og lettere at benytte for lægerne end det oprindelige produkt. Edwards oplyser, at man vil lancere Sapien XT i USA med det samme.

Klar til kamp

Dermed er man klar til at tage kampen op med verdens største medicokoncern Medtronic på dette vigtige marked. Medtronic fik så sent som i sidste uge godkendt sit TAVR-system CoreValve til brug i højrisikopatienter, efter udstyret i starten af året blev godkendt til patienter, der var for skrøbelige til få foretaget et kirurgisk indgreb.

De to selskaber er i skarp konkurrence indenfor TAVR-området og har over flere omgange sagsøgt hinanden for brud på patentrettigheder i forbindelse med deres respektive udstyr indenfor området.

Men i slutningen af maj i år indgik stridshanerne et forlig omkring krydslicenser, der indebærer, at Medtronic skal betale Edwards Lifesciences et engangsbeløb på 750 mio. dollars. Samtidig har de to selskaber droppet alle verserende retssager og patentforanstaltninger mellem dem.

 Ny godkendelse til Medtronics CoreValve 

 Medtronic indgår milliardforlig 

 Forsinket hjerteudstyr frustrerer amerikanske læger 

 Kan Medtronics hjerteklap-kur slå konkurrenten? 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier