MedWatch

Uden støtte - intet firma

Det danske medicoselskab Acarix lancerer i begyndelsen af 2014 dets avancerede hjerteplaster og tæller en række venturekapitalfirmaer blandt dets storinvestorer. Men uden støtten fra Højteknologifonden i sin tid var der ifølge medstifteren, en tidligere forskningsdirektør hos coloplast, aldrig blevet noget selskab.

Foto: PR

"Hvis ikke vi havde haft støtte fra Højteknologifonden (HTF), så var der aldrig, i hvert fald ikke i dette regi, blevet skabt et firma. Finansieringen har været helt kritisk for etablering af projektet."

Acarix’ medstifter Peter Samuelsen er fuldstændig klar i mælet, når han skal vurdere betydningen af de 9 mio. kr., som Højteknologifonden skød ind i firmaets projekt i perioden 2008-2011. Et projekt, der nu er mundet ud i et avanceret hjerteplaster, der hurtigt og simpelt vurderer risikoen for kranspulsåre-forsnævring hos hjertepatienter via den indbyggede mikrofon og en avanceret teknik til fortolkning af de opsamlede lydsignaler.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier