MedWatch

Uden støtte - intet firma

Det danske medicoselskab Acarix lancerer i begyndelsen af 2014 dets avancerede hjerteplaster og tæller en række venturekapitalfirmaer blandt dets storinvestorer. Men uden støtten fra Højteknologifonden i sin tid var der ifølge medstifteren, en tidligere forskningsdirektør hos coloplast, aldrig blevet noget selskab.

Foto: PR

"Hvis ikke vi havde haft støtte fra Højteknologifonden (HTF), så var der aldrig, i hvert fald ikke i dette regi, blevet skabt et firma. Finansieringen har været helt kritisk for etablering af projektet."

Acarix’ medstifter Peter Samuelsen er fuldstændig klar i mælet, når han skal vurdere betydningen af de 9 mio. kr., som Højteknologifonden skød ind i firmaets projekt i perioden 2008-2011. Et projekt, der nu er mundet ud i et avanceret hjerteplaster, der hurtigt og simpelt vurderer risikoen for kranspulsåre-forsnævring hos hjertepatienter via den indbyggede mikrofon og en avanceret teknik til fortolkning af de opsamlede lydsignaler.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier