MedWatch

En succes med plads til forbedringer

Højteknologifonden, der nu bliver en del af en ny stor fond, har skabt nye job og mere appetit på forskning – en tredjedel af projekterne er dog ikke lykkedes, ligesom få brancher er løbet med langt de fleste midler. Og så er spørgsmålet, om det kommercielle fokus har været skarpt nok?

Højteknologifonden (HTF), der med risikovillige milliarder til forskning og innovation skulle sætte fart under væksten i dansk erhvervsliv, er en klar succes. Det mener forskere fra et af verdens førende universiteter, Harvard Business School. Men på den hjemlige front efterlyser eksperter med stor indsigt i fonden flere tiltag, der kan sikre en øget kommercialisering af resultaterne i den type fond.

Blåstemplingen fra Harvard-forskerne kommer i kølvandet på en undersøgelse fra Harvard Business School, gennemført på eget initiativ og for egen regning. Den viser, at mindre virksomheder, der deltager i HTF-projekter, i gennemsnit øger antallet af ansatte med 10 personer to år efter, at de har fået tilsagn til et projekt. Tre år efter et tilsagn er antallet af ansatte øget med 14 personer – sammenlignet med virksomheder, der er udvalgt til ansøgning uden at have fået en bevilling.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier