MedWatch

Kampen om innovation

Flere parter har advaret mod sammenlægningen af Højteknologifonden med to andre råd, der samlet set skal bidrage til den politisk så populære innovation i Danmark. Der er dog samlet bredt politisk flertal bag én samlet ’superfond’.

Foto: Colourbox

En sammenlægning har længe været genstand for politisk debat. Kunne man samle Højteknologifonden (HTF), Det Strategiske Forskningsråd (DSF) og Rådet for Teknologi og Innovation (RTI) til én stor superfond, der med en milliardbevilling i ryg- gen skulle løfte dansk innovation op på et nyt niveau?

Diskussionen tager sit udgangspunkt i regeringens innovationsplan, hvor man længe overvejede netop en sammenlægning af de to råd og fonden, og i begyndelsen af juni måned fremlagde regeringen så sit udspil "Danmarks Innovationsfond", hvor man ville samle de tidligere tre under ét med egen uafhængig bestyrelse og sekretariat, der skal uddele det årlige budget på 1,5 mia. kr. efter armslængdeprincippet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier