MedWatch

Tysk storbank: GN en juvel i sektoren

Analytikerne i Deutsche Bank har genoptaget dækningen af GN Store Nords aktie med anbefalingen "køb" og kursmål 145 kr. Banken kalder i sin anbefaling GN for en juvel i gruppen, og fremhæver selskabets fokus på kommercialisering og en differentieret portfolio af produkter.

Foto: GN/PR

Deutsche Bank har store forventninger til den danske høreapparatproducent og venter en sammensat årlig salgsvækst på 12 pct. i 2013-2017 og en annualiseret vækst i indtjeningen pr. aktie på 25 pct. frem mod 2017.

Banken spår, at GN's ReSound-division vil fortsætte med at erobre markedsandele, drevet af en diversificeret portefølje af produkter og et fokus på kommercialisering, men ser endnu mere potentiale i Netcom-divisionen, der er undervurderet og misforstået

Ifølge bankens vækstberegninger vil Netcom-divisionen overhale ReSound-divisionen og blive den største af de to divisioner om fem år, drevet frem af CC&O-segmentet (Contact Center & Office, red.).

"Vi tror, at GN Netcom, med den stærke produktlinje og en forbedring i både salg og marketing organisationen, kan få mere gavn end konkurrenterne af væksten i det mere robuste og profitable CC&O-segment, der er drevet af den fortsatte integration af kommunikationsenhederne," skriver banken i en analyse.

Derudover venter Deutsche Bank, at Netcom-divisionen kan tage markedsandele i USA, hvor divisionen sidder på en mindre del af markedet end i resten af verden, og nævner desuden, at GN Netcoms salg- og marketingsindsats er blevet væsentligt forbedret siden Mogens Elsberg trådte til som adm. direktør i 2009.

Væksten i GN Netcom vil være af en sådan grad, at det vil rykke ved styrkeforholdet internt i koncernen, spår Deutsche Bank, og venter, at Netcoms andel af selskabets omsætning og EBITA-overskud vil vokse til 52 pct. i 2017 fra 38 pct. i 2012.

GN Store Nord-aktien lukkede fredag i 117,70 kr.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier