Nyt initiativ skal skubbe til app-udviklingen

En lang række aktører er på Aarhus Universitetshospital gået sammen om at skabe et initiativ, der skal booste udviklingen af apps til sundhedsvæsnet og skabe en snitflade mellem klinikere og virksomheder.

Aarhus Universitetshospital (AUH) har i samarbejde med MedTech Innovation Center (MTIC) lanceret et innovationsinitiativ inden for udvikling af apps til klinikere og patienter. Formålet er at skabe et sted, hvor klinikere med en idé til en app, kan få den vurderet og få hjælp til udvikling af en tidlig prototype.

”Man var godt klar over, at rigtig mange klinikere gik rundt med gode idéer til apps, fordi de passer godt til de nomade-agtige arbejdsgange, der er i klinikken. Men typisk endte de bare i et regneark, og man var i fællesskab frustreret over, at man ikke kunne gøre mere ved det,” forklarer MTIC’s projektleder Klaus Veng til MedWatch og fortsætter:

”Så opstod tanken om, at man kunne lave et synergicenter, hvor klinikerne kunne få hjælp til at udforme en prototype. På den måde kan klinikerne få kvalificeret deres idéer, for spørgsmålet er også, om de linjer i regnearket repræsenterede gode idéer eller ej. Virksomhederne har også vanskeligt ved at komme ind til klinikerne og få de gode idéer, som reelt afspejler et behov.”

Gået hurtigt

Ud over AUH og MTIC er institutionerne VIA University College i Horsens, Center for E-læring, Region Midt IT Udvikling og forskerparken Incuba inde over initiativet, ligesom man har samarbejde med virksomhederne Trifork, MobilePeople, Cetrea, Redia, Design Concern og ITXpress.

Applab består af en projektleder, tre studerende med forskellig baggrund, der alle har styrker i forhold til prototypeudvikling, og så med bidrag fra Klaus Veng. Rent fysisk er det placeret på Aarhus Universitetshospital, hvor klinikere kan henvende sig og få hjælp til prototypeudvikling.

”Det er gået ret hurtigt. Lige nu har vi samarbejde med en lang række virksomheder, som enten leverer kompetencer eller software. Det bliver gensidigt nemmere for både klinikere og virksomheder at finde hinanden i forhold til at løfte den opgave, det er at få en app på markedet,” siger Klaus Veng og tilføjer:

”Vi har stort set ikke fortalt om Applab, og idéerne vælter allerede ind. Og det er ikke kun fra AUH, det er også fra Horsens, Randers og Viborg. Så vi ser en mulighed for at udvikle det til et tværregionalt samarbejde.”

Udviklingen er begyndt

Klinikeren har ifølge Klaus Veng fra starten ejerskabet over den idé, som de bringer ind, og som de så kan få afprøvet og kvalificeret.

”Derefter står det dem frit for at bringe dem videre til de selskaber, der via samarbejdet allerede har vist interesse.”

Initiativet er forholdsvist grønt, men man er ifølge Klaus Veng allerede begyndt med prototypeudviklingen i Applab.

”Vi er begyndt med de første idéer. Der er bl.a. udvikling af en app til håndtering af rengøring af hospitalssenge, en app til registrering af afføringsinkontinens, og en app til smerteregistrering hos børn via tablets.”

 Erhvervsinitiativ kan fostre halv milliard til jysk klynge

 Midtjysk sundhedsklynge spirer  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også