MedWatch

Patentsag koster Widex 120 mio. kr.

Den danske høreapparat-producent Widex, der konkurrerer med de danske, børsnoterede spillere William Demant Holding og GN Store Nord, melder om en omsætningsvækst på 4,8 pct. til 3,13 mia kr. for det forskudte regnskabsår 2012/13 - en fremgang, der, udover tilkøb, reflekterer en mindre organisk vækst.

Foto: Jyllands-Posten

Widex, der beretter om en fastholdelse af selskabets markedsandel på cirka 10 pct., kom driftsmæssigt utilfredsstillende ud af regnskabsåret med et underskud af primær drift (EBIT) på 170 mio. kr. Store investeringer i afsætningskanaler og produktudvikling, omkostninger til omstruktureringer og særlige engangsposter kostede sammen med en patentsag i USA gevaldigt på indtjeningen, fremgår det.

"Vi er selvsagt ikke tilfredse med resultatet, men var forberedte på det. Udover den amerikanske patentsag, der kostede os 120 mio. kr., er vi i færd med at implementere en ambitiøs strategi, der kræver væsentlige investeringer, og det kan naturligvis mærkes," udtaler Jan Tøpholm, administrerende og medejer af Widex, i årsregnskabet.

Håbet og forventningen er, at investeringerne påvirker omsætningen og indtjeningen positivt inden for få år, så høreapparatproducentens overskudsgrader kan komme op på niveau med de bedste i branchen.

"Vi er i færd med at gennemføre en proces, der udfordrer os på bundlinjen. Men det, vi gør, er at investere for at kunne trække bundlinjen op," fortsætter Jan Tøpholm.

Widex forudser en styrkelse af omsætningen oven på den seneste produktlancering af høreapparat-familien DREAM, der ifølge selskabet er blevet meget positivt modtaget af markedet.

Mere fra MedWatch

Læs alt om Lundbecks kvartalsregnskab

Lundbeck kommer ud af andet kvartal med en prangende økonomi, men et fejlet studie med Vyepti i Kina løber med opmærksomheden hos investorerne. Medicinalselskabet er endnu engang blevet sagsøgt i USA.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier