MedWatch

Abena investerer stort i Aabenraa

Den danske medicokæmpe Abena investerer et trecifret millionbeløb i en ny maskine. Automatisering af produktionen skal sætte konkurrenterne til vægs, lyder det.

Den familiejede medicovirksomhed kaster 100 mio. kr. efter en ny maskine, der skal optimere produktionen, så selskabet kan følge med i Danmark og konkurrere på danske vilkår. Det skriver Børsen.

"Vi har brugt 2-3 år på en total automatisering af vores produktion. Der kan snart ikke automatiseres mere, og fabrikken er fyldt med robotter. Der er ganske få mennesker på hver linje, og det giver os mulighed for at konkurrere med alle lande i Europa, også langt sydpå, hvor lønningerne er anderledes," siger Preben Terp-Nielsen, adm. direktør i Abena, til Børsen.

I interviewet fortæller topchefen også, at virksomheden, der i dag i ejes af hans bror og søsters børn, nu overvejer tanken om at få professionaliseret dele af bestyrelsen. Han henviser dog til, at man som familieejet virksomhed ikke er presset til det.

Mere fra MedWatch

Bavarian Nordic har fundet en amerikansk produktionspartner

Den amerikanske regering har allerede købt millioner af doser af Bavarian Nordics vaccine mod abekobber, og for at kunne honorere forventeligt mange flere ordrer fra den kant, har det det danske selskab fundet og allieret sig med en amerikansk produktionspartner, ligesom man er på udkig efter kontraktproducenter i resten af verden også.

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier