MedWatch

Abena investerer stort i Aabenraa

Den danske medicokæmpe Abena investerer et trecifret millionbeløb i en ny maskine. Automatisering af produktionen skal sætte konkurrenterne til vægs, lyder det.

Den familiejede medicovirksomhed kaster 100 mio. kr. efter en ny maskine, der skal optimere produktionen, så selskabet kan følge med i Danmark og konkurrere på danske vilkår. Det skriver Børsen.

"Vi har brugt 2-3 år på en total automatisering af vores produktion. Der kan snart ikke automatiseres mere, og fabrikken er fyldt med robotter. Der er ganske få mennesker på hver linje, og det giver os mulighed for at konkurrere med alle lande i Europa, også langt sydpå, hvor lønningerne er anderledes," siger Preben Terp-Nielsen, adm. direktør i Abena, til Børsen.

I interviewet fortæller topchefen også, at virksomheden, der i dag i ejes af hans bror og søsters børn, nu overvejer tanken om at få professionaliseret dele af bestyrelsen. Han henviser dog til, at man som familieejet virksomhed ikke er presset til det.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier