MedWatch

Milliardforetagendet med den sønderjyske sjæl

Ambitionerne er store i familieejede Abena, hvor toplinjen skal vokse fra tre til fem mia. kr. over de næste fem år. Preben Terp-Nielsen, der er direktør for foretagendet og søn af stifteren, fortæller her om det store skifte, der er i gang, om udfordringerne ved at være familieejet, om hvorfor firmaet aldrig, aldrig nogensinde skal børsnoteres, og om et borgmestervalg, der fik afgørende betydning for firmaet.

Foto: Anders Brohus

Man ser ham med det samme, når man træder ind ad døren. Jens Terp-Nielsen, stifteren af den milliardomsættende virksomhed Abena, er i receptionen hos det sønderjyske rehabselskab. Nærmere bestemt hænger det malede portræt af den nu afdøde stifter på væggen bagved receptionisterne.

Nu er det i stedet den ældste søn, Preben Terp-Nielsen, der står i spidsen for familieforetagendet, der har hovedsæde lidt uden for Åbenrå. Og det er i den grad et familieforetagende. Men mere om det senere. Først handler det om ambitionerne i virksomheden, der bl.a. leverer alt det, man bruger og smider væk på et hospital.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier