MedWatch

Nyt it-system til Region Syds sygehuse

Deling af røntgen- og scanningsbilleder er til fordel for patienter, og der er udsigt til meget store besparelser, når billeder kan deles på tværs af regioner. GE leverer til Syd.

Foto: Mateusz Kapciak / Stock.Xchng

Medicokoncernen GE Healthcare har leveret et it-system, der kan medføre store besparelser på sygehusene i Region Syddanmark.

”Lægerne på Region Syddanmarks 17 sygehuse får nu mulighed for at dele røntgen- og scanningsbilleder med hinanden. I et nyt it-system, som leveres af virksomheden GE Healthcare, er billederne samlet i et centralt arkiv, som også indeholder informationer om undersøgelser, arbejdsgange og andre oplysninger om den enkelte patient.

Dette vil bidrage til at gøre arbejdet på hospitalerne billigere og mere effektivt og samtidig spare patienterne for dobbeltbehandling, hvor de samme billeder bliver taget flere gange,” hedder det i en pressemeddelelse fra de to parter.

GE Healthcares system er integreret med de øvrige regioners it-systemer, så det med tiden bliver muligt at dele billedmateriale på tværs af alle fem regioner, fremgår det af meddelelsen:

”Når dette er fuldt implementeret, vil det ifølge beregninger fra Danske Regioner kunne give en besparelse på op til 250 mio. kr. over en periode på fem år.”

Superscanner på vej til kræftbehandling 

Dansk ingeniørs top-scanner på vej til danske hospitaler 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier