MedWatch

Superscanner på vej til kræftbehandling

Amerikanske storkoncerner står bag superscanner, der oprindeligt er en dansk opfindelse. Man vil kunne spotte de steder i en svulst, hvor graden af ondartethed er specielt stor - men det tager lidt tid.

Den stenrige A.P. Møller-fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, baner nu vej for en helt unik såkaldt ”superscanner”, der i løbet af få år kan forbedre bl.a. kræftbehandlingen markant herhjemme.

”Den nye scannerteknologi forventes at få stor betydning for øget viden om og bedre behandling af nogle af de mest udbredte sygdomme i den vestlige verden, bl.a. kræft, diabetes, overvægt og hjertekarsygdomme,” hedder det i en pressemeddelelse fra Aarhus Universitet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier