Telemedicin giver bedre behandling til diabetikere

Det er både billigere og bedre, når diabetespatienter får råd og vejledning over en videotelefon, viser forsøg på Kolding Sygehus.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Af Malene Breusch Hansen

Det giver både billigere og bedre behandling af diabetespatienter, når de bliver vejledt og rådgivet via en videotelefon, som det er tilfældet i forsøg fra Medicinsk afdeling på Kolding Sygehus.

De har gennemført et mindre forsøg med telemedicinsk behandling af patienter med type 2-diabetes, som skal have råd og vejledning til at styre deres blodsukker.

I forsøget er patienterne blev inddelt i to grupper -en gruppe, som fik den normale vejledning, som typisk løber over mange måneder, og en gruppe, som gennemgik et intensivt på tre uger med to konsultationer hver uge via en videotelefon.

Forsøget viser, at patienterne, der er blevet hjulpet over videotelefon, har fået bedre styr på deres blodsukker, mens sygehuset samtidig kan spare op mod 800.000 kroner. Kolding Sygehus overvejer derfor nu at gøre forsøget til en permanent behandlingsform.

”Beløbet er måske ikke kæmpestort, men det er meget sjældent inden for sygehusverdenen, at du kan spare penge samtidig med, at behandlingen forbedres,” siger overlæge på medicinsk afdeling Ole W. Rasmussen til JydskeVestkysten.

Det skal blandt andet være de hurtige opfølgninger og velkendte rammer, når patienten kan modtage vejledning i sin egen stue, der hjælper patienten til bedre at forstå rådene og ændre adfærd.

 Telemedicin er en såre enkel og billig behandling 

 "Det er en tryghed, de ikke havde før" 

 Regeringens sundheds-vækstplan er klar 

 Regionerne sætter nye mål for sundheds-it 

 Region Midt vil gøre telemedicin billigere 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også