Regionerne sætter nye mål for sundheds-it

15 nye konkrete pejlemærker skal styre regionernes indsats inden for sundheds-it i årene frem mod 2016.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Der skal være fælles telemedicinske løsninger, ensartede målsætninger for hvordan it-arbejdspladsen på hospitalerne skal fungere, og en landsdækkende journal for ambulancer og akutmodtagelser.

Det er blandt målsætningerne, som Danske Regioner vil arbejde på frem mod 2016.

"Regionernes samarbejde omkring sundheds-it de sidste tre år viser, at vi indfrier ambitionerne, og at vi allerede nu har et væsentlig bedre og forpligtende samarbejde på tværs af Danmark, som kommer patienterne til gode. Et eksempel er røntgenbilleder: Hvis en person fra Nordjylland bliver indlagt på et hospital i Region Sjælland, får lægen på Sjælland mulighed for at hente de røntgenbilleder, der er taget i Nordjylland. Tidligere skulle billederne sendes med patienten, eller lægen måtte bestille nye dyre scanninger. Og dette er blot ét eksempel på vores fælles fremskridt," udtaler formand for Danske Regioner, Bent Hansen.

Nødvendige tiltag

Nu har man således lanceret en fælles strategi og 15 nye pejlemærker for digitalisering af sundhedsvæsenet.

"De 15 nye pejlemærker understreger, hvor meget patienterne får ud af en fælles indsats fra regionernes side. Patienterne får samme muligheder, uanset hvilken region, man befinder sig i. De 15 nye pejlemærker er også nødvendige tiltag i den videre digitalisering af sundhedsvæsenet, men det kan vise sig, at vi er nødsaget til at revurdere de ambitiøse tiltag, hvis de investeringsmæssige rammer bliver for stramme," udtaler næstformand for Danske Regioner, Carl Holst.

Regionerne fremhæver selv indsatsen omkring telemedicin og de fælles digitale muligheder for sundhedspersonalet på tværs af landet.

Regionernes 15 pejlemærker kan nærstuderes her.

 Storsatsning på GTS-institutterne

 Indisk megakoncern har kig på dansk sundheds-it

 Nu skal Hansens blodtryksapparat tale med pilleautomaten 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også