MedWatch

Nyt udstyr skal samle data fra hjernepatienter

Nyt medicinsk udstyr fra medicogiganten Medtronic kan opsamle signaler fra hjernen, samtidig med at det yder behandling til patienter med Parkinsons eller andre hjernesygdomme.

Foto: Medtronic/ PR

Verdens største medicoselskab, Medtronic, har udviklet et såkaldt deep brain stimulation (DBS) system, som både kan behandle patienter og indsamle informationer om deres hjerneaktivitet. Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

Produktet, som bærer navnet The Activa PC+S DBS system, leverer DBS-behandling af en række CNS-lidelser, heriblandt Parkinsons sygdom. Samtidig indsamler og gemmer udstyret elektriske impulser fra udvalgte steder i hjernen, så læger og forskere kan bruge informationerne senere.

Activa PC+S systemet blev tildelt europæisk CE-mærkning i januar i år, men det er endnu ikke godkendt til kommercielt brug i USA. Derfor vil det til at begynde med kun være tilgængeligt for en udvalgt gruppe læger verden over i forbindelse med kliniske studier, oplyser selskabet.

De vil bruge systemet til at kortlægge hjernens reaktioner på behandling med udstyret og undersøge nye anvendelser for terapien i en række psykologiske og neurologiske lidelser.

Det første kliniske projekt med udstyret er allerede indledt i Tyskland, hvor forskere fra Ludwig Maximilians Universitet i München som de første har implanteret udstyret i en patient med Parkinsons. Man forventer at implantere udstyret i de første patienter i USA inden for få måneder.

 Registreringspligt for medicinsk udstyr indføres 

 Implantater afvises i USA – men godkendes i EU

 "Jeg bruger kun implantater, der er godkendt i USA" 

Mere fra MedWatch

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs alt om Lundbecks kvartalsregnskab

Lundbeck kommer ud af andet kvartal med en prangende økonomi, men et fejlet studie med Vyepti i Kina løber med opmærksomheden hos investorerne. Medicinalselskabet er endnu engang blevet sagsøgt i USA.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier