MedWatch

”Det er ikke nogen larmende kritik af Thea”

Bestyrelsesformand Thomas Magnussen forklarer her, hvorfor bestyrelsen i BioPorto har valgt at skifte ud i topledelsen af selskabet.

Foto: Bioporto/PR

Der var brug for friskt blod i ledelsen. Det er den korte forklaring fra bestyrelsesformand i BioPorto, Thomas Magnussen, på, hvorfor Thea Olesen nu er blevet skiftet ud med Peter Mørch Eriksen på topposten.

"Der er som ikke nogen særlig dramatik i det. Med jævne mellemrum har man brug for nyt blod i ledelsen af en virksomhed. Thea har jo været i BioPorto i mange, mange år efterhånden og har gjort det fint, men det er tidspunktet nu, mente jeg og resten af bestyrelsen, at hun blev afløst på posten," fortæller han til MedWatch og uddyber:

"Så har vi fundet en mand, der har medtech-erfaring, specielt fra USA. For USA bliver vigtig for BioPorto, og derfor er det godt at have en person, som har lige netop den erfaring. Derudover har han en ret unik kombination, idet han har arbejdet i både store virksomheder inden for medtech, og så har han også arbejdet i små opstartsvirksomheder. Så har han prøvet at være i en relativt lille virksomhed, som arbejder med et emerging market, og det har vi lagt stor vægt på."

Peter Mørch Eriksen kommer senest fra en stilling som adm. direktør i medicofirmaet, hvor han fratrådte den 24. juni.

Kald det, hvad man vil

Hvornår blev beslutningen om at skifte ud på direktørposten truffet?

"Det er jo noget, man løbende overvejer, og da der kom en ny bestyrelse for 4-5 måneder siden, så er det meget naturligt, at man begynder at overvejer, hvordan ledelsen i selskabet skal se ud. Det er så mundet ud i denne beslutning."

Baseret på fondsbørsmeddelelsen, så lyder det unægtelig som en fyring af Thea Olesen. Er det også sådan, du vil karakterisere det?

"Det er det ikke. Det er en fælles overenskomst, hvor man overvejer… Thea har stadigvæk en meget stor interesse i, at det her selskab får succes, så jeg betragter det ikke som… Man kan kalde det, hvad man vil. Der var brug for et skifte."

Nyt blod

Hvad er det, Thea ikke længere har kunnet bidrage med?

"Jeg vil ikke sige, at hun ikke længere kan bidrage, fordi det kunne hun godt. Vi vil fortsat have et samarbejde med Thea, for hun vil stå til rådighed for den nye direktør i en periode. Men det er sådan, at indimellem, at virksomheder har brug for nyt blod, og det er det, der var brug for her. Thea har gjort det godt under vanskelige forhold", siger bestyrelsesformanden og uddyber:

"BioPorto har et meget stort markedspotentiale med den her nye teknologi til nyreskadetest. Men det er desværre ofte sådan, at det tager meget lang tid at overbevise markedet, og det har Thea været oppe imod. Og så har BioPorto lidt af det, som næsten alle opstartsvirksomheder lider af, nemlig at de bliver underkapitaliseret. BioPorto har efter min mening aldrig været ordentligt kapitaliseret, og så har Thea siddet i en situation, hvor hun har skullet rejse penge hele tiden."

Burde have været bedre finansieret

Når der er milliardpotentiale, så er der også meget store udfordringer i at nå det potentiale, pointerer Thomas Magnussen.

"BioPorto burde måske fra starten have været finansieret med 200-250 mio. kr., for så havde man haft kapitalen og roen til at bearbejde markedet, i stedet for hvert år at bruge kræfter på at rejse penge. Det er desværre, sådan situationen som oftest er, specielt i Danmark," siger han og fortsætter:

"Jeg har arbejdet i Silicon Valley i syv år, og der er det en helt anden måde, man griber tingene an på. Det ville jeg ønske, man også begyndte at gøre her i Danmark. Det er naivt at tro, at man kan gå efter et milliardpotentiale ude i den store verden, og så fedte sig frem til det. Men nu ser vi på det med friske øjne i bestyrelsen, og vi mener så, at der skal friskt blod ind i ledelsen af selskabet. Det er ikke nogen larmende kritik af Thea. Hun har haft nogle meget svære vilkår at operere under."

Emission kører på skinner

Nu vil Thea Olesen ikke kommentere fratrædelsen. Har du nogen indsigt i, hvad hendes planer er?

"Nej. Men hun er meget behjælpelig og står til rådighed for BioPorto. Der er den bedste relation mellem BioPorto og Thea Olesen. Der er absolut en rigtig god samarbejdsånd. Hun har en stor interesse i, at BioPorto skal opnå succes."

En del af den succes er afhængig af den kommende aktie-emission. Er der noget nyt i forhold til den?

"Det kører på skinner, den er i proces."

 BioPorto-direktør fratræder

 Bioporto får ny bestyrelsesformand

 "Jeg kan godt forstå, folk tror, vi er i krise"

 BioPorto skal rejse millioner og finde ny formand  

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier