MedWatch

BioPorto skal rejse millioner og finde ny formand

Et aktiesalg skal skaffe millioner i kassen hos BioPorto, fremgår det af årsregnskabet, hvor selskabets revisior tager store forbehold. Samtidig meddeler bestyrelsesformanden og et andet medlem, at man trækker sig fra selskabet.

Foto: Bioporto / PR

Et behov for ny kapital inden juni, to bestyrelsesmedlemmer, der trækker sig øjeblikkeligt og en revision, der tager store forbehold.

Sådan lyder konklusionerne i det årsregnskab, som diagnostik-selskabet BioPorto afleverede tirsdag aften.

Læs mere om revisors forbehold her: Revisor tager store forbehold i BioPorto-regnskab

Her fremgår det blandt andet, at BioPorto planlægger salg af nye aktier for 60-70 mio. kr. i løbet af tredje kvartal for at finansiere de planlagte aktiviteter i de kommende år. Det fremgår af årsregnskabet, som selskabet offentliggjorde sent mandag.

Pengekassen rummede ved udgangen af februar 5,2 mio. kr., hvilket ventes at række frem til juni.

Derfor skal selskabet inden udgangen af maj tilføres 5-10 mio. kr. og senest i tredje kvartal yderligere 15-20 mio. kr. for at finansiere aktiviteterne i 2013 og indfri konvertibel gæld i september. Dertil kommer, at der er behov for ekstra 35-40 mio. kr. til finansiering af aktiviteterne i 2014 og 2015.

Kapitalbehovet ventes dækket gennem en fortegningsemission i tredje kvartal samt lån op til emissionen.

"Ledelsen har modtaget tilkendegivelse fra de tre største aktionærer om, at de vil deltage i en emission  med fortegningsret og om nødvendigt stille lånekapital til rådighed i perioden op til at emissionen gennemføres," oplyser Bioporto i årsregnskabet.

Bestyrelsesformand trækker sig

Samtidig meddeler bestyrelsesformand Carsten Lønfeldt og bestyrelsesmedlem Marianne Weile, at de to trækker sig fra bestyrelsen per dags dato.

De to var ellers de eneste af den fem mand store bestyrelse, der fortsatte ved en ekstraordinær generalforsamling tidligere på året, hvor tre nye bestyrelsesmedlemmer blev valgt ind og to trak sig.

Lønfeldt og Weile angiver i fondsbørsmeddelelsen ikke nogen grund til fratrædelsen, som højst usædvanligt sker med det samme og ikke ved den kommende ordinære generalforsamling d. 16. april.

Faldende omsætning

BioPortos omsætning i 2012 endte på 17,9 mio. kr. mod 18,6 mio. kr. i 2011. Det fald har forplantet sig til resultaterne, hvor resultatet af den ordinære drift er endt på minus 13,9 mio. kr. mod et minus på 12,9 mio. kr. sidste år. Faldet i omsætning sker selvom salget af NGAL-testen ifølge selskabet er steget med 24 pct.

Bundlinjen endte på et underskud på 16,0 mio. kr. mod et underskud på 14,8 mio. kr. i 2011. Egenkapitalen er dermed negativ med 2,4 mio. kr. mod en positiv egenkapital på 3,9 mio. kr. ved udgangen af 2012.

For 2013 venter BioPorto en omsætning på linje med 2012's og et større underskud end i 2012 grundet yderligere udvikling af NGAL-testen.

 Bioporto udskyder årsrapport

 Brasilien siger ja til at bruge BioPortos nyre-test

 Bioportos nyreskadetest blåstemplet til Siemens-instrument

 BioPorto udvider bestyrelsen 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier