MedWatch

Össur-topchef: Ingen kopiproblemer i Kina

Össur har endnu ikke haft nogen problemer med kopier af selskabets proteser i Kina, selvom selskabet producerer en tredjedel af produkterne i landet.

Dansk-islandsk Össur, der producerer hjælpemidler som højteknologiske proteser og støtteskinner, har ikke oplevet problemer med at få kopieret produkter i Asien. Og det udspringer blandt andet af, at selskabet har taget forudgående forholdsregler. Det siger administrerende direktør i Össur, Jón Sigurðsson i et interview med Ritzau Finans.

"Vi producerer en tredjedel af vores produkter i Kina, men det er hovedsageligt "me too"-produkter. - altså produkter, som de fleste kan lave. Men de produkter, vi har patenter på, har vi insourcet og holder på vores faciliteter i Mexico," siger han.

Han henviser til, at med outsourcing til kinesiske produktionsfaciliteter er risikoen for patentbrud og kopivarer markant større. Össurs geografiske eksponering hjælper dog også med at modarbejde eventuel kopiering.

"Vi er relativt godt dækket ind i vores high-tech afdeling, for de bioniske produkter er primært markedsført i Vesten. Skulle vi blive angrebet på patenter i Kina, går det nok, fordi vi er dækket ind i Vesten. Men vi har ikke set noget endnu," siger Jón Sigurðsson.

 Össur-direktør: Kinesiske læger mangler viden 

 Össur CEO: Svensk opkøb bringer os tættere på markedet 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier