MedWatch

Össur-topchef: Ingen kopiproblemer i Kina

Össur har endnu ikke haft nogen problemer med kopier af selskabets proteser i Kina, selvom selskabet producerer en tredjedel af produkterne i landet.

Dansk-islandsk Össur, der producerer hjælpemidler som højteknologiske proteser og støtteskinner, har ikke oplevet problemer med at få kopieret produkter i Asien. Og det udspringer blandt andet af, at selskabet har taget forudgående forholdsregler. Det siger administrerende direktør i Össur, Jón Sigurðsson i et interview med Ritzau Finans.

"Vi producerer en tredjedel af vores produkter i Kina, men det er hovedsageligt "me too"-produkter. - altså produkter, som de fleste kan lave. Men de produkter, vi har patenter på, har vi insourcet og holder på vores faciliteter i Mexico," siger han.

Han henviser til, at med outsourcing til kinesiske produktionsfaciliteter er risikoen for patentbrud og kopivarer markant større. Össurs geografiske eksponering hjælper dog også med at modarbejde eventuel kopiering.

"Vi er relativt godt dækket ind i vores high-tech afdeling, for de bioniske produkter er primært markedsført i Vesten. Skulle vi blive angrebet på patenter i Kina, går det nok, fordi vi er dækket ind i Vesten. Men vi har ikke set noget endnu," siger Jón Sigurðsson.

 Össur-direktør: Kinesiske læger mangler viden 

 Össur CEO: Svensk opkøb bringer os tættere på markedet 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier