MedWatch

Össur CEO: Svensk opkøb bringer os tættere på markedet

Össur vil tættere på de, der udskriver produkter - og betaler for dem.

Foto: Össur

Dansk-islandske Össurs opkøb at svenske TeamOlmed bringer proteseproducenten tættere på markedet og kunderne.

Det siger Össurs direktør, Jón Sigurðsson, til selskabets kapitalmarkedsdag i London.

"Vi skal overbevise dem, der betalerne for produkterne om effektiviteten, og at det giver mening at købe vores produkter qua deres funktioner og forøgede livskvalitet, "siger direktøren.

Han henviser til, at opkøbet af TeamOlmed, der blandt andet har en kæde af butikker, kan hjælpe Össur med at strømline og udvikle selskabets processer der, hvor kunderne og "betalerne" - eksempelvis regioner eller forsikringsselskaber - er.

"Hvis vi skal blive ved med at have innovative løsninger og have folk til at købe vores produkter, som ikke er de billigste, så skal vi tættere på dem, der udskriver vores produkter og dem, der skal betale for dem. Det er det strategiske rationale bag opkøbet," siger han.

Opkøbet af TeamOlmed, som blev annonceret den 21. maj i år, var på 310 mio. svenske kroner, og TeamOlmed, som sidste år havde en omsætning på knap 300 mio. kr., vil bidrage med cirka 12 pct. til Össurs toplinje, mens EBITDA-resultatet ventes at blive positivt påvirket med cirka 8 pct., begge på 12-måneders basis, sagde Jón Sigurðsson.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier