MedWatch

Coloplast udnytter russisk marked i opbrud

Den danske medicovirksomhed ser store muligheder på det russiske marked, hvor omsætningen efterhånden er blevet trecifret i millionklassen. Det er specielt den voksende russiske middelklasses krav om bedre sundhedsydelser, der kommer selskabet til gode.

Foto: Jyllandsposten

Coloplast øjner en gylden mulighed for at sætte produktstandarden på det voksende russiske marked, og det skal blandt andet ske igennem rådgivning af patienter og uddannelse af sundhedspersonale og læger.

Det skriver Børsen.

”Vi tager nu næste skridt i Rusland. Vi investerer endnu mere i at få vækst her,” siger Christian Husegaard, der er direktør for Central- og Østeuropa i Coloplast, til Børsen.

Indtil videre er det hovedsageligt selskabets produkter til stomipatienter, der er i høj kurs.

Myndighedernes rolle

Medicovirksomheden har valgt at anlægge en meget offensiv kurs over for de russiske myndigheder, hvor man aktivt forsøger at være med til at påvirke beslutningsprocesserne om både nye standarder og processer. Det russiske medicomarked er underlagt store offentlige udbudsrunder, og det kan give vanskeligheder, fortæller Christian Husegaard:

”Det bedste værn mod uetiske krav og alle mulige former for direkte og indirekte korruption, man kan blive udsat for, er, at der er høje produktstandarder i markedet. Det gør det sværere at blive afvist fra at deltage i en udbudsrunde.

Coloplast åbnede tilbage i 2004 et repræsentationskontor, mens der først tilbage i 2008 blev etableret et egentligt datterselskab. Selskabet har på nuværende tidspunkt en årlig omsætning på mellem 200 og 300 mio. kr.

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

CHMP vil fjerne 100 kopi-midler fra det europæiske marked

Efter svindel med kliniske forsøg hos den indiske CRO Synchron Research Service anbefaler lægemiddelkomiteen CHMP under det europæiske lægemiddelagentur at suspendere markedsføringstilladelser til omkring 100 generiske lægemidler på det europæiske marked.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier