MedWatch

Coloplast udnytter russisk marked i opbrud

Den danske medicovirksomhed ser store muligheder på det russiske marked, hvor omsætningen efterhånden er blevet trecifret i millionklassen. Det er specielt den voksende russiske middelklasses krav om bedre sundhedsydelser, der kommer selskabet til gode.

Foto: Jyllandsposten

Coloplast øjner en gylden mulighed for at sætte produktstandarden på det voksende russiske marked, og det skal blandt andet ske igennem rådgivning af patienter og uddannelse af sundhedspersonale og læger.

Det skriver Børsen.

”Vi tager nu næste skridt i Rusland. Vi investerer endnu mere i at få vækst her,” siger Christian Husegaard, der er direktør for Central- og Østeuropa i Coloplast, til Børsen.

Indtil videre er det hovedsageligt selskabets produkter til stomipatienter, der er i høj kurs.

Myndighedernes rolle

Medicovirksomheden har valgt at anlægge en meget offensiv kurs over for de russiske myndigheder, hvor man aktivt forsøger at være med til at påvirke beslutningsprocesserne om både nye standarder og processer. Det russiske medicomarked er underlagt store offentlige udbudsrunder, og det kan give vanskeligheder, fortæller Christian Husegaard:

”Det bedste værn mod uetiske krav og alle mulige former for direkte og indirekte korruption, man kan blive udsat for, er, at der er høje produktstandarder i markedet. Det gør det sværere at blive afvist fra at deltage i en udbudsrunde.

Coloplast åbnede tilbage i 2004 et repræsentationskontor, mens der først tilbage i 2008 blev etableret et egentligt datterselskab. Selskabet har på nuværende tidspunkt en årlig omsætning på mellem 200 og 300 mio. kr.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier