MedWatch

Sonova fortsætter børsnedturen

Den Schweiziske høreapparatproducent Sonova aktiekurs fortsætter ned, efter selskabet har tabt en erstatningssag.

Foto: Colourbox

Nedturen fortsætter for den schweiziske høreapparatsmager Sonova, der konkurrerer med William Demant Holding og GN Store Nord.

Sonova offentliggjorde onsdag, at selskabet skal betale 7,25 mio. dollar i erstatning til en amerikanske kunde, hvis Cochlear-implantat gik i stykker. Implantatet var del af en produktserie, der blev trukket af markedet i 2006.

Det fik kursen til at falde 5,8 pct. onsdag, men der stoppede smerten ikke. Torsdag formiddag fortsætter Sonovas aktier med at rasle ned i værdi. Lidt efter kl. 10 dansk tid er de faldet yderligere 5,7 pct. til 97,85 sfr., den laveste kurs siden november 2012.

"I lyset af dommen vil Sonova genoverveje sine hensættelser til erstatninger i denne kategori, der kan få effekt på resultaterne i regnskabsåret 2012/13. Den finansielle effekt af den nye situation er ikke inkluderet i den nuværende guidance, skrev Sonova onsdag og kundgjorde, at det overvejer at appellere dommen.

Nyheden har blandt andet fået Deutsche Bank til at sænke anbefalingen af Sonova til "sælg" fra "hold" og kursmålet til 80 sfr. fra 92 sfr., skriver Bloomberg News.

Bankens analytiker frygter, at Sonova kan blive tvunget ud i et dyr produkttilbagekald på omkring 2600 implantater.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier