Sonova fortsætter børsnedturen

Den Schweiziske høreapparatproducent Sonova aktiekurs fortsætter ned, efter selskabet har tabt en erstatningssag.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Ritzau Finans

Nedturen fortsætter for den schweiziske høreapparatsmager Sonova, der konkurrerer med William Demant Holding og GN Store Nord.

Sonova offentliggjorde onsdag, at selskabet skal betale 7,25 mio. dollar i erstatning til en amerikanske kunde, hvis Cochlear-implantat gik i stykker. Implantatet var del af en produktserie, der blev trukket af markedet i 2006.

Det fik kursen til at falde 5,8 pct. onsdag, men der stoppede smerten ikke. Torsdag formiddag fortsætter Sonovas aktier med at rasle ned i værdi. Lidt efter kl. 10 dansk tid er de faldet yderligere 5,7 pct. til 97,85 sfr., den laveste kurs siden november 2012.

"I lyset af dommen vil Sonova genoverveje sine hensættelser til erstatninger i denne kategori, der kan få effekt på resultaterne i regnskabsåret 2012/13. Den finansielle effekt af den nye situation er ikke inkluderet i den nuværende guidance, skrev Sonova onsdag og kundgjorde, at det overvejer at appellere dommen.

Nyheden har blandt andet fået Deutsche Bank til at sænke anbefalingen af Sonova til "sælg" fra "hold" og kursmålet til 80 sfr. fra 92 sfr., skriver Bloomberg News.

Bankens analytiker frygter, at Sonova kan blive tvunget ud i et dyr produkttilbagekald på omkring 2600 implantater.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også