MedWatch

Nyt samarbejde skal udpege det bedste medicinske udstyr

Et nyt, amerikansk venture-samarbejde skal evaluere den langvarige effekt af medicinsk udstyr og udpege den bedste løsning indenfor en række områder.

Foto: Julia Freeman-Woolpert / Stock.Xchng

Et nyt venture initiativ ved navn SharedClarity har set dagens lys i USA. Det skriver hjemmesiden Today’s Medical Developments.

Bag projektet står de store sundhedssystemer Baylor Health System, Dignity Health og Advocate Health Care, samt virksomheden UnitedHealthcare, og man regner med at flere støder til over de næste par måneder.

Formålet med projektet er at foretage uafhængige studier af den langvarige effekt fra implanterbart medicinsk udstyr fra alt lige fra hjerteproblemer til knæ- og hofteproblemer.

Bruges til købsaftaler

Dermed håber man, at identificere det bedste og mest effektive medicinske udstyr indenfor en række kategorier, såsom defribillatorer, pacemakere, knæ- og hofteimplantater, kunstige hjerteklapper eller såkaldte ’stents’, som er et ganske lille stykke udstyr, der bruges til at sikre fri passage i blodårerne.

Resultaterne af studierne skal bruges til at udvælge det bedste udstyr for patienterne og til at forhandle købsaftaler på plads med producenterne, skriver hjemmesiden og tilføjer, at det nye samarbejde adskiller sig fra andre medicinske studier ved, at industrien ikke yder økonomisk støtte til projektet.

Læs hele artiklen fra Today’s Medical Developments her eller læs mere på SharedClaritys egen hjemmeside her.

 USA kan være på vej til at fjerne omstridt medico-skat

 Så hårdt rammer den amerikanske medico-skat

 Medvind til Medtronic-behandling

 Nye problemer med hofteimplantater 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier