USA kan være på vej til at fjerne omstridt medico-skat

Det amerikanske senat har stemt for en ophævelse af en omstridt beskatning af medicinsk udstyr. Nu skal forslaget behandles i repræsentanternes hus.

I starten af året trådte nye skatteregler i kraft i USA. Som et led i Præsident Barack Obama’s sundhedsreform blev der indført en ny beskatning af al medicinsk udstyr på 2,3 pct.

Siden har skattereglerne dog mødt stor modstand flere steder fra - ikke mindst medicoindustrien - og nu kan den udskældte beskatning være på vej til at blive trukket tilbage. Det skriver Boston Globe.

I torsdags stemte det amerikanske senat nemlig for et forslag om en ophævelse af skattereglerne med stemmerne 79 mod 20. Og nu mangler det bare, at man også tager stilling til forslaget i repræsentanternes hus, skriver avisen.

Dyr skat

De repræsentanter, som avisen har talt med, er overvejende positive stemte for en ophævelse af beskatning, som ifølge en ny analyse vil koste industrien 411 mio. dollar årligt, og i særdeleshed ramme de mange virksomheder i life science-knudepunktet Boston.

Men en ophævelse af medicoskatten vil nødvendigvis betyde, at den amerikanske regering skal finde den manglende skatteindtjening et andet sted. Og der er derfor også nogen bekymring for, at det i sidste ende kan ramme almindelige skatteborgere fra den amerikanske middelklasse og deres adgang til sundhedsydelser.

Læs hele historien fra The Boston Globe her.

 Ændrede amerikanske skatteregler kan ramme multinationale selskaber 

 FDA foreslår ny medico-regel

 Så meget betaler life science i skat 

 Så hårdt rammer den amerikanske medico-skat 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også