MedWatch

USA kan være på vej til at fjerne omstridt medico-skat

Det amerikanske senat har stemt for en ophævelse af en omstridt beskatning af medicinsk udstyr. Nu skal forslaget behandles i repræsentanternes hus.

I starten af året trådte nye skatteregler i kraft i USA. Som et led i Præsident Barack Obama’s sundhedsreform blev der indført en ny beskatning af al medicinsk udstyr på 2,3 pct.

Siden har skattereglerne dog mødt stor modstand flere steder fra - ikke mindst medicoindustrien - og nu kan den udskældte beskatning være på vej til at blive trukket tilbage. Det skriver Boston Globe.

I torsdags stemte det amerikanske senat nemlig for et forslag om en ophævelse af skattereglerne med stemmerne 79 mod 20. Og nu mangler det bare, at man også tager stilling til forslaget i repræsentanternes hus, skriver avisen.

Dyr skat

De repræsentanter, som avisen har talt med, er overvejende positive stemte for en ophævelse af beskatning, som ifølge en ny analyse vil koste industrien 411 mio. dollar årligt, og i særdeleshed ramme de mange virksomheder i life science-knudepunktet Boston.

Men en ophævelse af medicoskatten vil nødvendigvis betyde, at den amerikanske regering skal finde den manglende skatteindtjening et andet sted. Og der er derfor også nogen bekymring for, at det i sidste ende kan ramme almindelige skatteborgere fra den amerikanske middelklasse og deres adgang til sundhedsydelser.

Læs hele historien fra The Boston Globe her.

 Ændrede amerikanske skatteregler kan ramme multinationale selskaber 

 FDA foreslår ny medico-regel

 Så meget betaler life science i skat 

 Så hårdt rammer den amerikanske medico-skat 

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

CHMP vil fjerne 100 kopi-midler fra det europæiske marked

Efter svindel med kliniske forsøg hos den indiske CRO Synchron Research Service anbefaler lægemiddelkomiteen CHMP under det europæiske lægemiddelagentur at suspendere markedsføringstilladelser til omkring 100 generiske lægemidler på det europæiske marked.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier