MedWatch

”Hjerne-pacemaker” kan bruges mod anoreksi

Et implantat i hjernen, som minder om en pacemaker, kan hjælpe anoreksipatienter, der ikke har haft held med andre behandlingsformer, viser ny forskning.

Foto: Colourbox

En gruppe forskere har haft held med at indsætte et hjernestimulerende implantat i forsøgspersoner og dermed behandle anoreksipatienter, som ikke har andre behandlingsmuligheder, skriver Reuters.

Forskerne implanterede det pacemaker-lignende udstyr i seks kvindelige patienter med svær anoreksi, og det viste sig, at halvdelen af kvinderne tog på i vægt og registrerede forbedringer i deres humør i løbet af forsøget.

”Det, at proceduren er forbundet med forbedringer i følelsesmæssige og tvangsprægede symptomer, er utrolig vigtigt,” siger Janet Treasure og Ulrike Schmidt fra King’s College Londons psykiatriske institut og tilføjer:

”Det vil til dels forsikre patienter om, at DBS (Deep Brain Stimulation, red.) ikke bare er endnu en behandling, som går ud på at fede dem op, uden at de får det bedre.”

Teknikken, Deep Brain Stimulation, bruges også mod andre neurologiske lidelser, såsom Parkinson’s sygdom og kroniske smertelidelser og undersøges samtidig som behandling af depression og epilepsi, men det er første gang, at den bruges mod anoreksi, oplyser Reuters.

Forskerne påpeger, at implantatet kun kræver et mindre kirurgisk indgreb, og at det ligeså let kan fjernes igen, hvis der skulle opstå problemer. Resultaterne af studiet er netop blevet offentliggjort i det anerkendte medicinske tidsskrift The Lancet.

 Medvind til Medtronic-behandling

 Fedme-implantat sender mæthedssignaler til hjernen

 Depressive kan få hjælpe af hjerne-pacemakere 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier