MedWatch

Fedme-implantat sender mæthedssignaler til hjernen

Et amerikansk udviklet apparat indopereret nær maven sender elektriske impulser til maven for at øge folks mæthedsfølelse på mindre måltider. Det sender også signaler til hjernen for at modvirke spisning mellem måltider og sent om aftenen.

Foto: colourbox

Det er ikke større end en 1 centimeter høj stak visitkort, og batteriet skal skiftes hvert femte år.

Men hvis apparatet Abiliti bliver indopereret nær maven på overvægtige personer, kan den ifølge Bloomberg medføre markante vægttab.

Læger bruger den batteridrevne enhed til at programmere prædefinerede måltidsintervaller, for eksempel 20 minutter. Ved afslutningen af et "tilladt" interval, sender Abiliti lavniveau-elektriske pulser til maven, der igen sender en fornemmelse af mæthed til hjernen.

Advarsel mod snacks

Hvis en patient snacker mellem måltiderne, opfanger en madsensor denne "ikke-tilladte" aktivitet, og elektroden griber straks ind med de lavniveau-elektriske impulser.

Implantatet er godkendt i Europa og afventer godkendelse i USA. En godkendelse, der dog godt kan tage tre-fire år. Apparatet udviklet af amerikanske IntraPace med investeringer fra Boston Scientific, Johnson & Johnson og andre.

Abiliti omfatter datasporing og en social netværksfunktion og ses som havende en bedre chance for virkelig at ændre kostvaner.

14 kilo

Enheden er baseret på teknologi, der anvendes i defibrillatorer og pacemakere udviklet af Medtronic, hvor IntraPace CEO Chuck Brynelsen tilbragte 24 år, senest som vicedirektør for hjertekirurgiteknologisk afdeling.

Langsigtede resultater fra undersøgelser af Abiliti foreligger endnu ikke. Hidtil har en 12-måneders undersøgelse konkluderet, at forsøgspersoner i gennemsnit tabte 14 kilo, eller 30 pct. overvægt.

 AstraZeneca dropper fedmemiddel

 Kan man forbrænde fedt uden at svede eller sulte?

 Fedtpillen: Den er ikke lige om hjørnet

 Fedme bliver en megatrend 

Mere fra MedWatch

Dansk Biotek skifter navn

Den danske brancheorganisation for biotekselskaber, Dansk Biotek, skifter navn til "Danish Bio - Dansk Biotek" for at imødekomme den stigende internationalisering af branchen, fortæller formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier