MedWatch

GN-Optakt: Fokus på 2013

Fokus vil være på forventningerne til 2013, når GN Store Nord leverer regnskab for 2012 torsdag morgen.

Foto: GN/PR

Siden efteråret 2010 har GN haft offentlige forventninger til indeværende regnskabsår og med meget få modifikationer har forventningerne fået lov at stå trods skepsis blandt en række analytikere og iagttagere. Derfor vil markedet med spænding vente, hvorvidt GN fastholder forventningerne til indeværende år.

"Nu er det regnskabets time for de langsigtede forventninger. GN har allerede flaget for ekstraordinære omkostninger, der betyder, at forventningerne ikke bliver realiseret, men hvis man kan nå målet frasorteret omkostningerne eller bare klart holder fast i forventningerne, vil det være en klar positiv kurstrigger," siger Morten Imsgard, GN-analytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

GN Store Nords egne forventninger lyder på en omsætning på "mere end" 6,4 mia. kr. i 2013 samt en EBITA-margin på "over" 19 pct. Og det er særligt indtjeningsgraden, som flere analytikere stiller sig skeptiske over for.

Højere og lavere

Hos Sydbank forventer Morten Imsgard en omsætning på 6,6 mia. kr. i 2013 samt en EBITA-margin på 16,6 pct. inklusive de ekstraordinære omkostninger (Sydbank-estimat 100 mio. kr.). Frasorteret omkostningerne forventer analytikeren en margin på omkring 18 pct., hvilket altså stadig er et pænt stykke under GN's egne forventninger.

Og skepsissen er da også til at få øje på, hvis man skæver til medianestimatet fra 12 analytikere adspurgt af SME Direkt for Ritzau Finans. Her lyder omsætningsforventningerne på 6526 mio. kr., mens EBITA-marginen ses lande på blot 13,6 pct. inklusive de ekstraordinære omkostninger, som her estimeres til 80 mio. kr. Dermed synes der meget langt til GN Store Nords forventning om en EBITA-margin på "over" 19 pct. for gruppen.

"Det vil stjæle al opmærksomhed i regnskabet. Der har været et relativt stort korps af skeptikere, siden forventningerne blev offentliggjort i 2010, og nu får vi første del af svaret, når vi ser, hvorvidt forventningerne bliver fastholdt. Anden del af svaret vil jo så være, om GN rent faktisk også kan levere på det," siger Morten Imsgard.

Ny serie skaber høje forventninger

I forhold til omsætningen er Morten Imsgard - med estimatet 6,6 mia. kr. - optimistisk. Og her er det særligt høreapparatforretningen, GN Resound, og den nye produktfamilie i højprissegmentet, Verso, der ligger til grund for de positive udsigter. Indtil videre ser modtagelsen af produktfamilien ud til at være gået godt, og derfor vil meldinger herom også være i fokus.

"Det er spændende at se, hvor meget Verso har hjulpet salgsvæksten i slutningen af 2012, fordi det giver et fingerpeg om, hvor meget fart, GN kan få på toplinjen. GN er hængt op på, at Verso leverer og kan overtage fra Alera (forrige generation af højprisprodukt, red.), men min umiddelbare indikation er også, at det går glimrende, siger Morten Imsgard.

GN Store Nords egne omsætningsforventninger til Resound lyder på "mere end" 3,8 mia. kr., og den er analytikerne helt med på. Medianestimatet her lyder ifølge SME Direkt på 4039 mio. kr.

Headset kan halte

Omvendt er der større tvivl om, hvorvidt GN kan levere på målsætningen om en omsætning på "mere end" 2,6 mia. kr. i head set-divisionen, GN Netcom. Her kan den økonomiske krise i Sydeuropa meget vel komme til at dæmpe salget af traditionelle head sets til kontor- og call center-segmenterne og dermed ændre GN's salgssammensætning, vurderer Morten Imsgard.

"Den højere omsætning vil være drevet af høreapparatbutikken. Netcom er mere usikker på grund af Sydeuropa, men også England, hvor der har været mere stilstand i salget. De seneste meldinger fra konkurrenten Plantronics åbner dog lidt for, at det måske alligevel kan lade sig gøre at nå omsætningsmålet," siger analytikeren, der ligeledes tvivler på, at GN kan nå egne indtjeningsforventninger for divisionen.

GN Store Nord venter selv en omsætning på "mere end" 2,6 mia. kr. for GN Netcom i 2013. Medianestimatet blandt analytikerne adspurgt af SME Direkt for Ritzau Finans lyder på 2484 mio. kr.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier