GN-direktør: Apple-samarbejde vil fylde meget i fremtiden

" Vi tror ikke, at innovationen inden for høreapparater primært vil ske på selve apparaterne i fremtiden..," siger direktør.
AF RITZAU FINANS

GN Store Nords høreapparatdivision, GN Resound, har lanceret det første tilbehørs-produkt til høreapparater nogensinde, der er blevet velsignet af den amerikanske teknologigigant Apple som et såkaldt Made For iPhone-produkt.

Og samarbejdet med Apple vil kaster også mere af sig end det såkaldte Resound Unite Phone Clip+ senere på året, hvor GN Resound forventer at sende et høreapparat i MFI-serien på markedet.

Og det bliver starten på en udvikling, hvor integrationen med Apple vil komme til at fylde mere og mere.

Vil fylde meget

"Der er ingen tvivl om, at MFI-apparater vil fylde meget i fremtiden. Vi tror ikke, at innovationen inden for høreapparater primært vil ske på selve apparaterne i fremtiden, men mere på den teknologiske udvikling, for der er meget at gøre inden for trådløs teknologi, og derfor er der et stort perspektiv i samarbejdet med Apple.

Det vil også blive muligt for høreapparatbrugere at gøre ting, som folk uden et høreapparat ikke kan, og så skaber vi pludselig noget merværdi, "siger Michael Bjergby, kommunikationsdirektør hos GN Store Nord, til Ritzau Finans.

Det er et velkendt faktum og problem i høreapparatbranchen, at graden af stigmatiseringen i forbindelse med høreapparater er ganske stor, og også her kan Apple-teknologien give brugerne en vigtig hjælpende hånd, fordi det skjuler brugen af et høreapparat.

Ikke vække for meget opmærksomhed

I den forbindelse har GN Resound ligeledes lanceret en ny applikation til både Apple og Android, der kan hjælpe til med at styre et høreapparat.

"Det skal helst ikke vække for meget opmærksomhed, at man bruger et høreapparat, og derfor er applikationen (Resound Control, red.)vigtig, fordi man ikke skal skrue på selve apparatet eller bruge en fjernbetjening ved middagsbordet. Nu kan man i stedet bare sidde og rode med sin telefon, og selv om det ikke er særlig høfligt, er det jo meget almindeligt at gøre det, " siger Michael Bjergby.

Oprindeligt var Resound Unite Phone Clip+ ikke tiltænkt et MFI-prædikat. Lanceringen var planlagt til december 2012, men da Apple-godkendelsen kom tæt på, blev lanceringen udskudt og i stedet planlagt til januar.

Tager ekstra tid

Planen om at få så mange Made For iPhone-produkter som muligt ud har dog hele tiden eksisteret, afslører kommunikationsdirektøren.

"Det har hele tiden været ambitionen at få det her label, men det tager noget ekstra tid. Der er to klare fordele ved det - noget markedsføringsmæssigt i relation til samarbejdet med Apple og dermed betydningen af at være innovations- og teknologileder samt de her applikationer, som følger med som tillæg til samarbejdet. Det har helt sikkert været værd at vente på, " siger Michael Bjergby.

Generelt er samarbejdet med Apple en smule langhåret, fordi der er tale om et så stort selskab, som tilfældet er. Apple er verdens største selskab målt på markedsværdi, og det mærker man tydeligt i samarbejdet i det daglige.

Ekstremt professionelt og trægt

"Når man arbejder med Apple, er det ekstremt professionelt, men også lidt træg  i forhold til, hvad vi er vant til. Der er regler for alt, men det betyder også samtidig, at der er meget struktur og professionalisme, siger han.

GN Resounds samarbejde med Apple bygger på en fælles vision om at skabe "bedre lydoplevelser" for hørehæmmede, og planen er, at MFI-apparaterne skal kunne tale sammen med iPhone s uden brug af bluetooth, men gennem brug af trådløs kommunikation via 2,4 GHz-teknologien, som GN Resound også anvender til sin nyeste produktserie i højprissegmentet, Resound Verso.

Under en præsentation ved EUHA-høreapparatmessen i Frankfurt i oktober sidste år fremviste GN Resound en prototype af det MFI-apparat, der senere i 2013 skal sendes på markedet. Her blev der blandt andet afspillet musik gennem direkte streaming fra en iPhone , men apparatet vil også indeholde en masse andre muligheder, afslører Michael Bjergby, der dog ikke vil fortælle mere om specifikationerne.

Det præcise tidspunkt for lanceringen vil GN Resound fortsat heller ikke ud med. Planen lyder fortsat på "i løbet af 2013."

GN Resound lancerer første "Made For iPhone-produkt" 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også