MedWatch

Medicofirma sikrer millioner til vægttabsteknologi

Et amerikansk medicoselskab har rejst godt 150 mio. kroner til lanceringen af ikke-kirurgisk, medicinsk udstyr til vægttab.

Foto: Colourbox

Den amerikanske medicovirksomhed BAROnova annoncerer, at man har rejst 27,3 mio. dollar – svarende til 152 mio. kroner – i en netop afsluttet serie C finansieringsrunde. Det meddeler devicespace.com.

Pengene skal gå til at finansiering afsluttende kliniske studier med selskabets TransPyloric Shuttle (TPS) vægttabsteknologi, som skal danne grund for registreringsansøgninger i USA og Europa, skriver hjemmesiden. De præcise økonomiske detaljer er ikke oplyst.

TPS er nyskabende medicinsk udstyr, som nedsætter fordøjelsesprocessen og fører til en mæthedsfornemmelse og dermed forhindrer eller nedsætter risikoen for at spise for meget. Udstyret indsættes endoskopisk i patientens mave gennem munden, indgrebet varer ikke mere end ti minutter, og udstyret kan fjernes ligeså let igen, oplyser hjemmesiden.

”Denne finansiering giver BAROnova mulighed for at færdiggøre udviklingen af et produkt, som har demonstreret vægttabsniveauer på linje med det, man opnår fra kirurgiske indgreb, uden at patienterne skal gennemgå de anatomiændringer, som vægttabskirurgi medfører,” siger Hugh Narciso, grundlægger og direktør for BAROnova, ifølge devicespace.com.

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt. 

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier