Medicofirma sikrer millioner til vægttabsteknologi

Et amerikansk medicoselskab har rejst godt 150 mio. kroner til lanceringen af ikke-kirurgisk, medicinsk udstyr til vægttab.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Den amerikanske medicovirksomhed BAROnova annoncerer, at man har rejst 27,3 mio. dollar – svarende til 152 mio. kroner – i en netop afsluttet serie C finansieringsrunde. Det meddeler devicespace.com.

Pengene skal gå til at finansiering afsluttende kliniske studier med selskabets TransPyloric Shuttle (TPS) vægttabsteknologi, som skal danne grund for registreringsansøgninger i USA og Europa, skriver hjemmesiden. De præcise økonomiske detaljer er ikke oplyst.

TPS er nyskabende medicinsk udstyr, som nedsætter fordøjelsesprocessen og fører til en mæthedsfornemmelse og dermed forhindrer eller nedsætter risikoen for at spise for meget. Udstyret indsættes endoskopisk i patientens mave gennem munden, indgrebet varer ikke mere end ti minutter, og udstyret kan fjernes ligeså let igen, oplyser hjemmesiden.

”Denne finansiering giver BAROnova mulighed for at færdiggøre udviklingen af et produkt, som har demonstreret vægttabsniveauer på linje med det, man opnår fra kirurgiske indgreb, uden at patienterne skal gennemgå de anatomiændringer, som vægttabskirurgi medfører,” siger Hugh Narciso, grundlægger og direktør for BAROnova, ifølge devicespace.com.

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også