MedWatch

Ugebrev: Mulig Ambu-stigning på 20 pct.

Selvom opkøbet af King Systems er et godt strategisk opkøb, er der fortsat én usikkerhed, vurderer aktieugebrev.

Foto: Ambu/PR

Ambus køb af amerikanske King Systems udnytter et meget stærkt cash flow til et strategisk opkøb, som kan løfte Ambus indtjening betydeligt de kommende år. Det vurderer Aktieugebrevet, der sætter kursmålet til 193 kr. på tre måenders sigt mod en slutkurs fredag på 160,50 kr.

Der er dog usikkerhed.

"Købet af King Systems kan være en genistreg, som udnytter Ambus stærke pengestrøm til et strategisk rigtigt opkøb. Eller det kan blive endnu et af de tilfælde, hvor det købende selskab viser sig at have betalt for meget for varen i jagten på vækst, skriver ugebrevet.

Ugebrevet skønner, at, da Ambus aktiekurs har bevæget sig sidelæns hele året i et ellers kraftigt stigende marked antyder, at investorerne indtil videre er usikre på, om købet af King Systems bliver en succes eller en fiasko.

"For at kunne vurdere dette, er det nødvendigt med en kontant melding fra Ambu om hvilke synergier på salg og drift, man venter fra købet. Disse oplysninger ønsker selskabet dog ikke at bidrage med, før købet er endelig gennemført, understreger ugebrevet, der indtil da venter en sidelæns kursbevægelse omkring 160, men med mulighed for en kursstigning på 20 pct., som vil bringe Ambus forventede Price/Earning op på niveau med branchens gennemsnit."

De reviderede forventninger til 2012/13 offentliggøres ifølge Ambus direktør Lars Marcher umiddelbart efter at Consort Medical på en generalforsamling 15. februar har godkendt salget af King Systems til Ambu.

 ”Europa er tilbage”

 ”Det er en god kalendergave”

 Ambu i trecifret millionhandel

 Ambu øger toplinjen

 Ambu skifter CFO 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier