MedWatch

Det kan stoppe vækstteamets anbefalinger

Vækstteamet inden for sundhed og velfærd er kommet med gode anbefalinger, men der er en række barrierer, før de kan føres ud i livet, mener professor og iværksætter.

Foto: FBC/PR

Der er et par bump på vejen, før Danmark kan blive blandt de mest attraktive lande i verden for udvikling og tests af innovative sundhedsprodukter, sådan som vækstteamet ønsker.

Det skriver professor i rygimplantater ved Aarhus Universitet og direktør for life science-innovationsvirksomheden, FBC Device, Finn B. Christensen, i et indlæg her på MedWatch, som kommentar til vækstteamets anbefalinger.

Han peger blandt andet på, at forskerpatentloven hindrer kommercialiseringsprocessen i sin nuværende udformning og den langstrakte aftaleproces mellem offentlige og private institutioner som barrierer, før Danmark kan mænge sig med de bedste lande på området.

Du kan læse hele Finn B. Christensens indelæg her: Ny dansk life science strategi på prøve

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier