Toplæger: Grib til handling denne gang

To af landets fremtrædende læger har set masser af rapporter om tiltag, der kan skabe vækst i sundhedssektoren - a la Vækstteamets nye udspil. Men de savner handling.
Modelfoto: Hospitalsmøde | Foto: LIND OLE, Jyllands-Posten
Modelfoto: Hospitalsmøde | Foto: LIND OLE, Jyllands-Posten

Få det gennemført denne gang.

Det er skarpt skåret budskabet til de politiske beslutningstagere fra to af landets førende læger i kølvandet på nye anbefalinger fra et nedsat vækstteam på sundhedsområdet. I alt er der tale om 15 anbefalinger.

Medlem i Vækstteamet, overlæge på Rigshospitalet og formand for Danmarks Grundforskningsfond Liselotte Højgaard, siger bl.a. til Ugeskriftet.dk, at særligt er ”den nationale strategi og det danske fokus på personalized medicine det helt centrale:

"Resten er også vigtigt, men her taler vi paradigmeskifte for dansk forskning. Kan vi lave personalized medicine med vores biobanker og registre som et stort living lab, bliver vi utroligt attraktive både for vores arbejdspladser og virksomheder, og så vil der komme noget ud af det her.":

Hun fornemmer, at regioner, industri og ”selv” ministeriet er lydhør, mens fondene har forståelse.

”Så nu mangler vi bare en, der skal sparke bolden i nettet. For den brændende platform er, at det skal gøres. I Danmark er vi rigtig gode til at skrive rapporter, men ikke altid til at få det gjort…,” påpeger hun.

Lægeforeningens næstformand og formand for Det Nationale Samarbejdsforum for Sundhedsforskning (NSS) dr.med. Poul Jaszczak pointerer over for Ugeskriftet.dk, at " i mange sammenhænge har alt dette været sagt og skrevet og ønsket i lang tid.”

”Det gør det ikke mindre rigtigt. Vi har længe peget på, at vi skal fokusere på infrastrukturen, rammerne og investeringerne i klinisk forskning og forsøg herhjemme. Og det gør vi så igen. Men jeg savner handling. Og det både håber jeg på og regner med vil komme nu,” siger han.

Industrien tilfreds med vækst-anbefalinger, men.. 

Ny rapport: Sådan rykker dansk life science 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også