MedWatch

ObamaCare tvinger Coloplast-rival til fyringer

Et større globalt medicoselskab har afskediget 100 medarbejdere i to amerikanske stater. Den direkte grund til fyringerne er den nye amerikanske skat på medicinsk udstyr.

Medicoselskabet Smith & Nephew, som er i direkte konkurrence med danske Coloplast, har annonceret fyringen af 100 ansatte fra sine faciliteter i de amerikanske stater Tennessee og Massachusetts. Det meddeler Fox News.

De 100 fyrede medarbejdere var alle tilknyttet firmaets afdelinger for avanceret kirurgisk udstyr i staterne, og ifølge virksomheden skal grunden til afskedigelserne findes i den nye skat på 2,3 pct. på salg af medicinsk udstyr under den nationale sundhedsplan, The Affordable Care Act, som har fået tilnavnet ObamaCare.

Ifølge Fox oplyser Smith & Nephew i en pressemeddelelse, at fyringerne var nødvendige for at absorbere omkostningerne forbundet med den nye skat, som ”har ramt en række virksomheder i hele USA”.

Medicoskatten, som lægges på bruttoindtjeningen, ventes at indbringe staten næsten 30 mia. dollar i løbet af de næste ti år.

Fox skriver, at medicogiganten Stryker ligeledes har annonceret en nedlæggelse af hele 1.170 stillinger – svarende til 5 pct. af koncernens medarbejdere pga. medicoskatten, og henviser til et estimat fra The Advanced Medical Technology Association, som forudser, at skatten vil koste op mod 43.000 jobs i USA.

 Så hårdt rammer den amerikanske medico-skat

 Status på den amerikanske medicoindustri i 2012

 Coloplast-konkurrent øger presset med nyt opkøb 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier