MedWatch

Coloplast-konkurrent øger presset med nyt opkøb

En af Coloplasts ærkerivaler har netop postet flere milliarder i et sårplejeselskab, og det giver en risiko for, at den danske medicokoncerns sårplejeforretning bliver presset længere bagud, mener analytiker.

Coloplasts britiske rival på sårplejemarkedet Smith & Nephew har haft den store tegnebog fremme og brugt 4,5 mia. kr. på købet af Healthpoint Biotherapeutics, der laver biologisk aktive sårbandager.

Med købet styrker Smith & Nephew sin i forvejen langt bredere produktpalet i forhold til Coloplasts sårplejeforretning, og det øger risikoen for, at Coloplasts sårplejedel på sigt sendes endnu længere ud ad sidesporet.

"Der er en klar risiko for, at Coloplast på længere sigt bliver en marginaliseret spiller på sårplejemarkedet, hvis ikke man kan tilbyde den fulde produktpalet. Når man så i øvrigt har et problem med stordriftsfordele inden for den konventionelle del af forretningen, så er det klart, at Coloplast ikke ligner en af sektorens vindere," vurderer analysechef i Handelsbanken Capital Markets Klaus Ørtoft Madsen over for Ritzau Finans.

Han peger på, at Smith & Nephews sårplejeforretning i forvejen vokser langt hurtigere end Coloplast qua selskabets portefølje inden for sårbehandling med negativt pres. Det er en særlig metode for behandling af vanskeligt helende sår, hvor der skabes undertryk ved hjælp af en pumpe, som samtidig fjerner dødt væv og bakterier, og dermed fremskynder sårhelingen. Ligesom biologiske sårbandager er det samtidig en del af markedet, som Coloplast ikke har haft fokus på, og som har vist stærke vækstrater i de senere år.

Smith & Nephew vurderer, at markedet for biologisk aktive sårbandager er det hastigst voksende segment inden for sårplejebehandlingen. Det samlede marked vurderes at udgøre 1 mia. dollar, og Healthpoints ventes at omsætte for 190 mio. dollar næste år.

 "Det giver lidt uro i maven af og til" 

 Coloplast vokser ud af Europa 

 Coloplast-topchef tjener millioner på aktiesalg

 Medicodirektør: Første skridt bliver USA 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier